TMO silosundaki patlama ile ilgili inceleme başlatıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kocaeli’ndeki TMO silosundaki patlama ile ilgili teknik inceleme başlatıldığı bilgisini verdi.
Mevlüt Peker
|
07 Ağustos 2023, Pazartesi - 19:00
TMO silosundaki patlama ile ilgili inceleme başlatıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kocaeli’ndeki TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) silosunda meydana gelen patlama ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı bilgisini verdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya platformu Twitter’daki @ibrahimyumakli onaylı kurumsal hesabından, TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi)'nun Derince liman silosunda meydana gelen patlama sebebiyle yaralananlara Yüce Allah’tan acil şifalar diledi ve şunları kaydetti:

"Kocaelili vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Patlamayla ilgili teknik inceleme başlatılmış olup, gerekli çalışmalar yürütülmektedir."

Vali’den açıklama

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli’ndeki TMO’nun Derince liman silolarında meydana gelen patlama sonrası hastaneye kaldırılan yaralılara ziyarette bulundu.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Orada bizim 60 silomuz var. Bunun 13'ü tetiklenmiş durumda. Olayı her yönüyle inceliyoruz ve araştırıyoruz. Şu anda buğday tozu sıkışması olarak değerlendiriyoruz. Elbette diğer incelemeler şüphesiz yapılacaktır" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise, "İlk değerlendirme, herhangi bir sabotaj vs. düşünülmediği, toz sıkışmasından kaynaklı bir patlama olduğu yönünde ama ileriki dönemde daha teknik detaylı araştırma yapılacaktır. Eğer ihmal söz konusuysa gereken yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093422/tmo-silosundaki-patlama-ile-ilgili-inceleme-baslatildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.