Ukrayna’ya “ortaokul”, Rusya’ya “üniversite takımı” benzetmesi

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör, Ukrayna'nın savaşı kazanamayacağını savunurken ilginç bir benzetmede bulundu. Senatör Tommy Tuberville, Ukrayna ordusu için “ortaokul takımı”, Rusya ordusu için “üniversite takımı” benzetmesi yaptı.
Mevlüt Peker
|
08 Ağustos 2023, Salı - 20:59
Ukrayna’ya “ortaokul”, Rusya’ya “üniversite takımı” benzetmesi

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Tommy Tuberville, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı mücadelesini "ortaokul takımının üniversite takımıyla oynaması" olarak nitelendirerek, Kiev'in savaşı kazanma şansının olmadığını savundu.

Fox News'e verdiği röportajda Tuberville, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı mücadelesine fon sağlamanın anlamsız olduğunu ifade etti.

"Rusya'nın bunu yapmaması gerekiyordu." diyen Tuberville, Ukrayna'ya destek verdiğini belirtirken, "Ancak sonuçta bu, ortaokul takımının üniversite takımıyla oynaması gibi. Kazanamazlar." dedi.

Tuberville, "Ne kadar para harcarsak harcayalım, NATO'yu ve kendi birliklerimizi oraya göndermediğimiz sürece -ve eğer bu konuda benim bir rolüm olsaydı, bu olmayacak- bu durumda hiçbir şansları yok." şeklinde görüş belirtti.

ABD Kongresi'nde bazı Cumhuriyetçiler, Ukrayna'ya gelecekte yardım yapılması konusunda endişelerini dile getirerek, Ukrayna'ya "açık çek politikası" uygulanmaması gerektiğini savunuyor.

Joe Biden yönetimi ise Rusya'ya karşı mücadelede Ukrayna'ya "ne kadar sürecek olursa olsun" destek sağlanacağı mesajını sürekli olarak iletiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093606/ukraynaya-ortaokul-rusyaya-universite-takimi-benzetmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.