Ankara'da haraç çetesi dehşeti

Ankara’da haraç istediği iddia edilen kişilerle dükkan sahibi arasında silahlı çatışma çıktı. Kavgada esnaf ve saldırganlardan biri yaralandı.
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2023, Çarşamba - 17:31
Ankara'da haraç çetesi dehşeti

Olay, 21 Temmuz günü Pursaklar’da meydana geldi. 

İddialara göre, tekel işletmecisi Murat Sinan (24) ile kendisinden haraç almak isteyen Ömer D. (25), Kadir Nurullah D. (19), Tarık Ö. (28), Sezer K. (30) ve Hamza A. (21) arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce ihbar üzerine olay yerine polis sevk edildi. Karakola götürülen taraflar birbirinden şikayetçi olmadı.

Serbest bırakılan saldırganlar ertesi gün dükkanın önüne gelerek Murat Sinan'la konuşmak için dışarı çağırdı. Bu sırada  Hamza A. yanındaki pompalı tüfekle Sinan'a ateş etti.  Murat Sinan'da belindeki silahla Ömer D.’yi vurdu. 

Kanlar içerisinde kalan Sinan’a bıçakla da saldıran ve darp eden saldırganlar kaçarak kayıplara karıştı. Olayın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yaralanan Murat Sinan ile Ömer D. sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.  Kaçan saldırganlardan Kadir Nurullah D. ile Hamza A. ise dün silahlarıyla beraber yakalanarak gözaltına alındı. 

Murat Sinan ile Ömer D. tedavilerinin tamamlanmasının ardından tutuklandı.

Diğer 2 saldırgan şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

 Oğlunun kendisini korumak için silahına davrandığını ve serbest bırakılması gerektiğini belirten baba Şükrü Sinan ile davanın avukatı Sakıp Akgül ise sürecinin sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093734/ankarada-harac-cetesi-dehseti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
n/a
18 Ağustos 2023, 05:01
"kisasta hayat vardir"