ABD'de çip üretimine 166 milyar dolar yatırım

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde çip üretimi için bir senede 166 milyar dolardan fazla yatırım açıklandı. ABD Başkanı Joe Biden, yatırımların Teksas’tan New York'a, Ohio'dan Arizona'ya kadar ABD genelinde iş ve fırsatlar yarattığını söyledi.
Mevlüt Peker
|
09 Ağustos 2023, Çarşamba - 18:08
ABD'de çip üretimine 166 milyar dolar yatırım

ABD'nin lideri Joe Biden, CHIPS ve Bilim Kanunu'nu geçen yıl imzaladığından bu yana, şirketlerin yarı iletken üretimini ülkeye geri getirmek için 166 milyar doların üzerinde yatırım yaptığını açıkladı.

Biden, CHIPS ve Bilim Yasası'nın bir yıl dönümünde yaptığı açıklamada, ABD'nin yarı iletken alanındaki liderliğini yeniden sağlama, tedarik zincirlerini güçlendirme, ulusal güvenliği koruma ve rekabet gücünü artırma hedefiyle bu yasayı imzaladığını hatırlattı.

Başkan, dünya genelindeki çiplerin yüzde 40'ının ABD'de üretildiğini, ancak zamanla bu oranın yüzde 10'un biraz üzerine düştüğünü belirtti.

Biden, bu durumun ülke ekonomisini küresel tedarik zinciri kesintilerine karşı savunmasız hale getirdiğine dikkat çekti ve CHIPS ve Bilim Yasası'nın bu durumu değiştirmeyi amaçladığını vurguladı.

O tarihten bu yana şirketlerin yarı iletken üretimini geri getirmek için 166 milyar doların üzerinde yatırım yaptığına dikkat çeken Biden, bu yatırımların Ohio'dan Arizona'ya, Teksas'tan New York'a kadar ülke genelinde iş ve fırsatlar yarattığını ifade etti.

Başkan Biden, sadece geçen yıl en az 50 eyalet üniversitesinin, Amerikalı işçilerin yarı iletken endüstrisinde iyi ücretli işlere erişimini desteklemek için yeni veya genişletilmiş programlar duyurduğuna işaret ederek, CHIPS ve Bilim Yasası'nın ülkenin dört bir yanına yatırım ve fırsat getirme amacının "Bidenomik" gündemini önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Gelecek aylarda yönetimin bu yasayı uygulamaya devam edeceğini vurgulayan Biden, Amerika'nın yarı iletken üretiminde bir kez daha lider olacağını ve elektronik veya temiz enerji tedarik zincirlerinde diğer ülkelere daha az bağımlı hale geleceğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093739/abdde-cip-uretimine-166-milyar-dolar-yatirim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.