Hakan Fidan’a “Devlet Üstün Hizmet Madalyası”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan MGK (Milli Güvenlik Kurulu) toplantısında hediye ve madalya takdiminde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MGK toplantısına son kez katılan komutanlara hediye, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a ise Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'ndaki görev ve başarılarından ötürü “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” takdim etti.
Mevlüt Peker
|
09 Ağustos 2023, Çarşamba - 19:10
Hakan Fidan’a “Devlet Üstün Hizmet Madalyası”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK (Milli Güvenlik Kurulu) toplantısına son kez katılan komutanlara çeşitli hediyeler takdim etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK (Milli Güvenlik Kurulu), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.35’te toplandı.

Toplantı öncesi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, son kez Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına katılan ve 30 Ağustos'ta emekliye ayrılacak olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve MGK (Milli Güvenlik Kurulu) Genel Sekreter Yardımcısı Tuğgeneral Alper Eser'e çini ve saat hediye edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, hediye takdimi sonrası yaptığı konuşmada, askerliğe 1971 senesinde başladığını, bu Yüksek Askeri Şura ile emekliliğe ayrıldığını kaydederek, "Bir subayın gelebileceği en üst seviyeye geldim. Teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sırada duygulanan Musa Avsever'e sarıldı ve "Kendisi duygulandı, biz de duygulandık. Sağ ol" dedi.

Orgeneral Atilla Gülan ise Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ne 47 yıl hizmet ettiğinin altını çizerek, Musa Avsever'in kendisinden daha fazla hizmetinin bulunduğunu hatırlattı.

Görevini en üst düzeyde bırakmanın gururunu ve onurunu yaşadığını ifade eden Atilla Gülan, desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini bildirdi.

Hakan Fidan'a Üstün Hizmet Madalyası

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'nda 13 seneden fazla müsteşar yardımcısı, müsteşar ve başkanlık ile Cumhurbaşkanı özel temsilcisi olarak görev yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" takdim etti.

Madalyayı alan Hakan Fidan, "Ben bu madalyayı, benimle beraber görev yaparken Libya'da, Karabağ'da, Suriye'de, Irak'ta sizin emirlerinizi hayata geçirmek için şehit olan arkadaşlarım adına alıyorum." diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Rabb'im mekanlarını cennet eylesin." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093751/hakan-fidana-devlet-ustun-hizmet-madalyasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.