Bangladeş'te muson yağmurları 48 can aldı

Yetkililer, Bangladeş’in güneydoğusunda etkisini gösteren muson yağmurları sonrası oluşan sel felaketlerinde 48 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda insanın kayıp olduğunu bildirdi.
Mevlüt Peker
|
11 Ağustos 2023, Cuma - 18:15
Bangladeş'te muson yağmurları 48 can aldı

Bangladeş'in Chattogram bölgesindeki yetkililere göre, 15 birey hayatını kaybetti ve 3 kişi hala kayıp durumda.

Rakib Hasan, sel sularının çekildiği bölgelere insanların geri döndüğünü, mahsur kalan bireyler için gerekli yardımın sürdüğünü ifade etti.

Cox's Bazar bölgesindeki arama kurtarma ekiplerinden Md Jahangir Alom, 2 Arakanlı mültecinin de bulunduğu 21 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Bandarban bölgesinde en az 10 kişi hayatını kaybetti, 3,700 ev yıkıldı ve yaklaşık 15,000 kişi sel felaketinin etkisi altında kaldı.

Rangamati bölgesi yetkilileri, Bangladeş'in en büyük yapay gölü Kaptai'nin taşması sonucu sel sularının hala yükselmeye devam ettiğini ve 2 çocuğun öldüğünü ve 1 kişinin de kaybolduğunu bildirdi.

Meteoroloji uzmanı Md. Monowar Hossain, muson yağmurlarının 15 Ağustos tarihine kadar devam etmesinin beklendiğini dile getirdi.

Bangladeş yetkilileri, Cox's Bazar, Chattogram, Bandarban ve Rangamati bölgelerinde meydana gelen sellerin en az 1.2 milyon insanı olumsuz etkilediğini açıklamıştı.

Her yıl genellikle haziran-eylül aylarında yaşanan muson yağmurları nedeniyle Bangladeş'te binlerce insanın olumsuz etkilendiğine dikkat çekiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094038/bangladeste-muson-yagmurlari-48-can-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.