Charli XCX kimdir?

Dünya çapında büyük bir hayran kitlesine sahip başarılı genç şarkıcı Charli XCX kimdir? Özgün giyim tarzı, cesur sahne kostümleriyle ve sosyal medya paylaşımların ile sık sık gündeme gelen Charli XCX nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
11 Ağustos 2023, Cuma - 18:54
Charli XCX kimdir?

Charlotte Emma Aitchison, sahne adıyla Charli XCX,  2 Ağustos 1992' tarihinde İngiltere'de dünyaya geldi.  Charli XCX, müziğe olan ilgisi çok genç yaşlarda başladı ve 14 yaşında kendi şarkılarını yazmaya başladı.

Kariyeri

Charli XCX, 2008 yılında MySpace gibi platformlarda yayımladığı şarkılarla müzik endüstrisinin dikkatini çekmeye başladı. İlk EP'si olan "You're the One"ı 2012 yılında çıkardıktan sonra, daha geniş bir izleyici kitlesi tarafından fark edildi.

2013 yılında Charli XCX, Icona Pop'un "I Love It" adlı şarkısının yazarlığını üstlenerek büyük bir çıkış yakaladı. Şarkı, uluslararası bir hit haline geldi ve Charli XCX'un şarkı yazarı olarak yetenekleri konusunda dikkatleri çekti. Aynı yıl, "True Romance" adlı ilk stüdyo albümünü çıkardı, ancak albüm geniş bir ticari başarı elde edemedi.

Ancak 2014 yılında yayımladığı "Sucker" albümü, Charli XCX'un çıkışını sağladı. Albümdeki "Boom Clap" şarkısı, özellikle "The Fault in Our Stars" adlı filmin soundtrack'inde yer aldıktan sonra büyük bir hit haline geldi. Bu dönemde enerjik sahne performansları ve deneysel pop tarzıyla dikkatleri üzerine çekti.

Diskografisi

Stüdyo Albümleri:

  1. "True Romance" (2013)
  2. "Sucker" (2014)
  3. "Charli" (2019)
  4. How I'm Feeling Now (2020)
  5. Crash (2022
http://www.ankaramasasi.com/haber/2094049/charli-xcx-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.