SGK'den yapılandırma ödeme süreleri ile ilgili uyarı

SGK’ya olan borçlarını taksitli ya da peşin seçenekleriyle yapılandıranlar için uyarı geldi.
Mevlüt Peker
|
11 Ağustos 2023, Cuma - 23:23
SGK'den yapılandırma ödeme süreleri ile ilgili uyarı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), borçlarını peşin veya taksitli ödeme seçenekleriyle yapılandıran kişilere yönelik bir duyuru yayımladı. Bu duyuruda, 3 Ağustos tarihine kadar ödenmesi gereken tutarların 31 Ağustos'a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarı ve geç ödeme zammıyla birlikte ödenmesi halinde, katsayı uygulanmadan 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamından faydalanabilecekleri bildirildi.

SGK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılandırılan borçların ödeme sürelerinin 31 Temmuz'a kadar uzatıldığı hatırlatıldı. Ancak sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesi nedeniyle yoğunluk yaşandığı belirtilerek, peşin ve ilk iki taksit ödemelerinin son tarihinin 3 Ağustos'a kadar uzatıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, borçlarını taksitle ödeme seçeneğiyle yapılandıran kişilerden, 3 Ağustos'a kadar ödemeleri gereken tutarları tamamlamayan veya eksik ödeyenlerin, bu tutarları 31 Ağustos'a kadar Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara eklenecek geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri halinde, katsayı uygulamasına gerek olmadan kanundan yararlanabilecekleri belirtildi.

Taksitli ödeme seçeneğini seçmiş fakat birinci ve ikinci taksitleri ödeyememiş olan işverenlerin veya sigortalıların, ödeme planlarını taksitle ödemelerini dönüştürmek için bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlükleri veya sosyal güvenlik merkezlerine başvurarak bu durumu düzeltebilecekleri de duyuruldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094091/sgkden-yapilandirma-odeme-sureleri-ile-ilgili-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.