SGK gazete ilanıyla AK Parti'li Metin Yavuz'dan alacağını istedi

Aydın SGK İl Müdürlüğünün gazeteye verdiği borçlular listesinde AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un da olması dikkat çekti.
Ankara Masası
|
05 Ocak 2022, Çarşamba - 15:05
SGK gazete ilanıyla AK Parti'li Metin Yavuz'dan alacağını istedi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü, kuruma borcu olanların ve hakkında icra takip tebligatlarını kabul etmeyerek süreci uzatan kurum ve kişileri gazete ilanıyla borçlarını ödemeye davet etti.

Borçlular listesinde AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un şirketinin de yer aldığını 189 bin 807 liralık borcunun olduğu görüldü.

15 gün süre tanındı

SGK Aydın İl Müdürlüğü verdiği ilanda, borçlarından dolayı haklarında icra takiplerine geçilen kişi veya kurumlara tebligat mümkün olmadığını belirtti.

İlan da, "Adı, soyadı/ünvanları, borç türü, miktarı ile borç dönemleri belirtilen borçlulara ait ödeme emirlerinin posta ve memur eliyle tebliği mümkün olmadığından 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 103-106 maddelerine göre 'İlanen' tebliğine karar verilmiştir" denilerek, ilgililerin 15 gün içinde adreslerini kuruma bildirmeleri istendi.

İşçilerin tazminatını ödemedi iddiası

Sözcü'de yer alan habere göre, milletvekili olmadan kısa bir süre önce devrettiği otomotiv şirketinde çalışan personelin tazminatlarını ödemediği için mahkemelik olan AK Partili Yavuz, SGK'ya çalışanların sosyal güvenlik primlerini yatırmadığı için icralık oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1219077/sgk-gazete-ilaniyla-ak-partili-metin-yavuzdan-alacagini-istedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.