Kamu işveren heyeti ilk teklifini sunacak

Milyonlar kamu görevlisinin gözü Toplu Sözleşme Görüşmeleri'ne çevrildi. 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nde ilk aşaması tamamlanırken genele ve hizmet kollarına ilişkin maddelerin ön müzakeresi yapıldı. Kamu İşveren Heyeti’nin ilk teklifini 14 Ağustos’ta sunacak.
Onur Çetinkaya
|
14 Ağustos 2023, Pazartesi - 09:05
Kamu işveren heyeti ilk teklifini sunacak

2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılan ilk toplantı 1 Ağustos'ta gerçekleşti. 

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan  Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, 3600 ek gösterge düzenlemesinde eksik kalan birinci dereceye yükselmiş tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesine ilişkin düzenlemenin yasal metnine çalıştıklarını söylediğini aktardı.

Bugün teklif sunulacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik'in de bazı toplantılarına katıldığı komisyon çalışmalarında, genele ve hizmet kollarına ilişkin maddeler görüşüldü.

Genel dahil, 11 hizmet kolunun tekliflerinin tasnif edildiği çalışmalar kapsamında, Memur-Sen ve bağlı sendikaların, kamu işveren heyetine sunduğu teklifler masaya yatırılarak, kamu görevlilerinin talep ve beklentileri incelendi. 

Kamu işveren heyetinin ilk teklifi 14 Ağustos'ta (Bugün) sunması planlanıyor. Genele ilişkin tekliflerin müzakeresine 15 Ağustos'ta geçilecek toplu sözleşme görüşmelerinde, hükümetin ikinci teklifi ise 17 Ağustos'ta sunması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094161/kamu-isveren-heyeti-ilk-teklifini-sunacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.