Bakan’dan memur maaş zammı açıklaması

Memur maaş zamları ile ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Memur ve memur emeklileri zammı süreci yarın sonlanacak, takdir Hakem Heyeti'nindir" dedi.
Mevlüt Peker
|
30 Ağustos 2023, Çarşamba - 21:42
Bakan’dan memur maaş zammı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yarın memur ve memur emeklilerinin zammıyla ilgili sürecin sona ereceğini, kararın Hakem Heyeti'ne ait olduğunu ifade etti.

Bakan Işıkhan, 2024 ve 2025 yıllarındaki memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıklarındaki zam süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Kamu İşveren Heyeti'nin 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerinin başarılı bir şekilde tamamlandığını ve maaş artışına dair son sözün Hakem Heyeti'nde olduğunu belirten Işıkhan, "Yarın memur ve memur emeklilerinin zam süreci sona erecek, kararı Hakem Heyeti verecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar kamu görevlilerini, çalışanları, işçileri ve emeklileri hiçbir zaman enflasyona mağdur etmediğini ve bundan sonra da etmeyeceğini vurgulayan Işıkhan, "Hakem Heyeti'nin vereceği karar kesin bir karardır. Farklı hizmet kollarında ve uzlaşılan 341 madde kapsamında kamu çalışanlarımıza önemli haklar sağladık. Gelecekte de tüm çalışanlarımızı enflasyon etkilerinden korumaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Karar yarın kesinleşecek

    Yarın son kez toplanacak olan Hakem Heyeti, mali hakları görüşerek memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarının 2024 ve 2025'te alacağı zam oranını belirleyecek.

    Heyetin vereceği karar kesinlik kazanacak ve itiraz edilemeyecek nitelikte olacak.

    Kamu İşveren Heyeti, ilk teklifini 14 Ağustos'ta sunmuş ve 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam önermişti. Daha sonra 17 Ağustos'ta teklifini revize ederek 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 olarak güncellemişti.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2096799/bakandan-memur-maas-zammi-aciklamasi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.