TFF'den takımlara enflasyon ayarı

Türkiye Futbol Federasyonu, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yapılan açıklamalara verilen cezalara yüzde 100 zam yaptı.
Onur Çetinkaya
|
15 Ağustos 2023, Salı - 15:55
TFF'den takımlara enflasyon ayarı

Süper Lig zamlarla başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezon öncesinde Futbol Disiplin Talimatı'na enflasyon ayarı yaptı. Para cezaları yüzde 20, 50 ve 100 oranında artırıldı.   

Statlarda merdiven aralarında seyirci olması ve usulsüz seyirci alınması cezası yüzde 20 oranında zamlandı.

Takımları bu sene zorlayacak diğer zamlar ise, İkame ve ilave cezalar, hakem soyunma odası ve koridorların güvenliği, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketler, hakemler ve görevlilere toplu müdahale, ayrımcılık-ideolojik propaganda, saldırı, kavga ve belgelerin haksız kullanılması. Sahtecilik ve yanıltma, cezaya ve tedbire uyulmaması, milli müsabakaya katılmamak ve yayın oldu. Bunlarda artış yüzde 50 oranında belirlendi.

Hakemle ilgi ifade cep yakacak 

Yüzde 100 artan cezalarda ise en dikkat çeken kısım hakemlerle ilgili. Hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yapılan açıklamalara verilen cezaya yüzde 100 zam yapıldı. Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme, çirkin ve kötü tezahürat da bu oranda arttırıldı. Cezalar artık yeni Disiplin Talimatı'na göre uygulanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094570/tffden-takimlara-enflasyon-ayari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.