Süper Lig ve 1. Lig’de maçlar seyircisiz oynanacak

Ankara Masası
|
29 Mayıs 2020, Cuma - 17:32
Süper Lig ve 1. Lig’de maçlar seyircisiz oynanacak

Türkiye Futbol Federasyonu; Süper Lig, TFF 1.lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarına ilişkin talimatı yayınladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Lig, TFF 1.lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarına ilişkin talimatı yayınladı.

Buna göre; Süper Lig ve TFF 1. Lig’de 2019 – 2020 Sezonunda kalan müsabakalar seyircisiz olarak oynanacak.

Talimatta, Covid-19 salgınına karşı tüm tedbirler detaylı olarak tanımlandı.

Talimattan önemli başlıklar şöyle:

-Protokol tribününde oturacak kişiler 3 koltuk boşluk bırakılacak şekilde ve arka sıradaki oturma düzeni arada bir sıra boş bırakılmak suretiyle ön sıraya göre çaprazlama olarak yerleştirilecek.

-Takım araçları ve hakem araçları stadyuma en az 15 dakika zaman farkı ile giriş yapacak ve aynı zaman farkı ile stadyumu terk edecek.

-Takım otobüsleri, takım malzeme araçları, hakem araçları birbirlerine uzak mesafede park edecek.

-Müsabaka esnasında T Alanında, yedek kulübesinde bulunması gereken kişiler, hakemler, TFF Güvenlik ve Akreditasyondan Sorumlu Temsilci, Müsabaka Güvenlik Amiri, VAR görevlisi (1 kişi), yayıncı kuruluş saha içi görevlisi (1 kişi), akredite edilmiş özel güvenlik personeli, ev sahibi kulüp Genel Müdürü veya Stadyum Müdürü dışında kimse bulunamayacak. Soyunma odası koridorlarına sahada ve T Alanında bulunabilecek kişiler haricindekiler giriş çıkış yapamayacak.

-Müsabakada taç çizgilerinde 2’şer, kale arkalarında 1’er olmak üzere 6 top toplayıcı görev yapacak. Top toplayıcıların yaşları 20 ile 30 yaş arasında olacak. Top toplayıcılar eldiven ve maske takacak. Her top toplayıcıda topları dezenfekte etmek için dezenfektan ile hijyenik tek kullanımlık bez bulunacak.

-Müsabakalarda en az 15 top kullanılacak. Müsabaka topları maç gününde ev sahibi kulüp görevlileri tarafından dezenfekte edilecek, kapalı bir alanda korunarak 4. Hakem tarafından toplar teslim alınıncaya kadar kimsenin temas etmesine izin verilmeyecek. Toplar eşit aralıklarla saha kenarına dizilecek. Maç öncesi, devre arası ve maç sonunda müsabaka topları dezenfekte edilecek. Ayrıca müsabaka esnasında oyun dışında kalan toplar, top toplayıcılar tarafından dezenfekte edilerek saha kenarındaki yerine konulacak.

-Yedek Kulübelerindekiler aralarında ikişer koltuk boş bırakarak oturacak. Yedek kulübesinde bulunma hakkı bulunan diğer kişiler aralarında en az 1 (bir) metre mesafe bırakılarak, yedek kulübesi ile aynı hizada olacak şekilde oturacak.

-Müsabaka öncesi, devre arası ve müsabaka sonunda ev sahibi takım, misafir takım ve hakemler ayrı ayrı zaman diliminde sahaya çıkacak ve sahadan ayrılacak.

-Futbolcular, teknik adamlar ile yedek kulübesinde bulunacak kişilerin stadyuma girişlerinde, ev sahibi kulüpler tarafından belirlenecek sağlık görevlileri aracılığı her iki kulübün takım doktorlarının ve TFF Sağlık Tedbirleri Kontrolörünün nezaretinde kulak yolundan tek kullanımlık uç aracılığı ile ateş ölçümü yapılacak. Ateşi 37,8 derece ve üzerinde olanlar stadyuma alınmayacak.

-Stadyuma girecek tüm kişilerin ev sahibi kulüp tarafından belirlenecek sağlık görevlileri aracılığı ile kulak yolundan tek kullanımlık uç aracılığı ile ateş ölçümü yapılacak. Ateşi 37,8 derece ve üzerinde olanlar stadyuma alınmayacak.

-Kulüpler tüm futbolcularına, teknik ve destek ekiplerine, maç operasyonu içerisinde çalışacak tüm görevlilerine,

Müsabakalarda görev alacak yayıncı kuruluş kendi çalışanlarına,

Müsabakalarda görev alacak medya mensuplarına TSYD’nin kontrolü ile görev yaptıkları medya kuruluşu tarafından, her müsabakadan 2 gün önce Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar ile Sağlık Bakanlığı tarafından akredite olan laboratuvarlarda Covid-19 PCR testi ve Antikor testi yaptırılacak. Test sonuçları neticesinde salgın hastalığı geçirmekte olanlar ile test yaptırmayanların akreditasyonu ilgili kuruluş tarafından iptal ettirilecek, stadyuma alınmayacak ve müsabakada görev yapamayacak.

-Takımların A Takım Listesinde bulunan futbolculardan test sonuçlarına göre müsabakalarda görev alacak olanların sayısının 14 futbolcunun altına inmesi halinde, müsabaka oynatılmayarak TFF tarafından ileri bir tarihe ertelenecek.

-Müsabaka öncesi, sırası ve sonrasında sahada Foto Muhabiri ve Yayıncı Kuruluş kameramanları dışında medya mensubu bulunmayacak

-Yedek Kulübeleri ve saha kenarına 20’şer metre ara ile el antiseptiği konulacak.

-Stadyuma girişlerde maske takılması zorunlu olacak. Maskesi olmayan kişiler stadyuma giriş yapamayacak. Müsabaka esnasında; saha içerisinde bulunan futbolcu ve hakemler ile yedek kulübesinde bulunan sadece teknik sorumlular haricinde stadyumda bulunan tüm kişiler sürekli olarak maske takacak. Oyundan çıkan futbolcular da maskeyle oturabilecek.

-Lavabolar arasında birer boşluk bırakılacak ve boş bırakılan alanlar kırmızı şerit ile kapatılacak.

-Stadyum içerisinde hiçbir alanda kapalı su harici ikram yapılmayacak, ikram alanları ve büfeler kapalı tutulacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/20225/super-lig-ve-1-ligde-maclar-seyircisiz-oynanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.