İYİ Partili Ergun'dan da 'üçüncü yol' çağrısı geldi

Mehmet Tolga Akalın'dan sonra İYİ Partili Metin Ergun'dan da üçüncü yol çağrısı geldi. Ergun yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet’in kurucu felsefesi olan milliyetçilik meşalesiyle 3. yolda buluşmak şarttır." ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
19 Ağustos 2023, Cumartesi - 11:55
İYİ Partili Ergun'dan da 'üçüncü yol' çağrısı geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin  yerel seçimler için   İYİ Parti'ye yaptığı ittifak çağrısı siyasetin gündemine haline geldi. 

Çağrıya ilişkin her iki partiden de peş peşe açıklamalar gelirken, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın'dan da üçüncü yol çıkışı geldi.

Akalın, sosyal medya hesabından, " Biliyoruz ki milletleşmek ve milli kimliğimizi her alanda tahkim etmek, Cumhuriyetimizin en önemli projesidir. Yine kabul etmeliyiz ki milletleşme sürecimizin önündeki en büyük tehdit ise son 20 yılda Siyasal İslamcılığın, Türk milletini demografik olarak dönüştürme çabaları ve Türk milli kimliğini alt kimliklere bölmesidir. Türkiye’nin karşılaştığı ağır tehditler ve Türk milli kimliğinin tahribatı, Türk milliyetçilerine yeni bir yol açma zarureti doğurmaktadır. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, O’nu kuran Atatürk’ün izindeki Türk milliyetçisi kadroların ve Cumhuriyetimizin kurucu fikri olan Türk milliyetçiliğinin, devletimizi yeniden yönetmesi için komşuluk yetmez, yeni bir yol arkadaşlığına ihtiyacımız var! Diğer yandan tüm ömrünü bir davaya vakfetmiş ve hayatta tek arzusu Türk milliyetçiliğinin iktidarını görmek olan milliyetçi/ülkücü harekete de bir iktidar borcumuz var. Türk milliyetçilerinin iktidarı ise ancak yeni bir ‘Türk Çağı’nı başlatacağımız, üçüncü yolu açmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki bu çağrı milletimizin ekseriyetinde de büyük karşılık bulacaktır. @dbdevletbahceli " paylaşımında bulundu. 

İYİ Partili Akalın'ın çıkışı sonrası  bir açıklama da İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun'den geldi.

"Milliyetçilik meşalesiyle 3. yolda buluşmak şarttır"

Ergun, sosyal  medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

" Cumhuriyet’in en büyük ve en önemli sosyal projesi, milletleşmedir. Cumhuriyet, Arap kültür emperyalizmiyle ve siyasal İslamcılarla 4 asırlık mücadelenin sonunda kazanılmış zaferin adıdır. Cumhuriyet, İmparatorluk bakiyesinden ulus devlet oluşturma tecrübesidir. Ulus devlet için, ulusun/milletin var ve bütün olması gerekir. Cumhuriyet’in kuruluş felsefesi bunu, yani tek ve sosyolojik anlamda bütünleşmiş milleti öngörmüş, refleksi buna göre şekillenmiş ve bütün gayreti bu doğrultuda olmuştur. Büyük Atatürk’ün ömrü vefa etmediği için Cumhuriyet’in bu iki düşman zihniyeti, yani etnik bölücülük ve siyasal İslamcılık, tam olarak ortadan kaldırılamamış, ihtilaf sahası olarak varlıklarını zayıf da olsa devam ettirmişlerdir. Ancak geçen asrın ikinci yarısından itibaren Cumhuriyet’in kurucu kadrosunun kuruluşla birlikte büyük oranda saf dışı ettiği etnik bölücü ve siyasal İslamcı unsurlar, devlet adamı nosyonundan uzak kimi siyasetçilerin de sırf oy alabilmek için verdikleri taviz noktalarında hücre faaliyetleriyle güçlenerek varlıklarını göstermeye başlamışlardır. Özellikle 70’li yılların başlarından itibaren de örgütlenme faaliyetlerinde mesafe kat etmişlerdir. Bunların oy endişesinden dolayı siyasetçiler tarafından görmezden gelinmesi bu tarz yapılara karşı milli refleksi aşındırmıştır. 70’li yılların ikinci yarısından itibaren ve özellikle 80’li yıllarda etnik bölücü zihniyet, kendi içinde ayrışarak bir kısmı Marksistleşmiş ve Cumhuriyet’e, devlet ve millet varlığına cepheden savaş açmıştır. Diğer bölümü siyasal İslamcılarla bütünleşmiştir. Bu arada siyasal İslamcılar, Cumhuriyet’in yapısıyla ve en büyük sosyal projesi olan “millet” formu ile ilgili olarak “ümmet” inancının saiki ile etnik bölücü unsurların muhafazakar (!) kanadıyla fikir birlikteliği içinde oldukları gerçeğini aleniyete dökmüşlerdir. Cumhuriyet’in “milletleşme” ve “millet” süreç ve formlarıyla problemli bu iki zihniyet, 2 binli yıllarda siyasi birlikteliklerini pekiştirmişlerdir. ‘İki adım ileri, bir adım geri’ formülüyle Cumhuriyet’in değerleri ve kurumsal kültürüyle kavgalarını aleniyete dökerek uygulamayı sürdürmüşlerdir. Cumhuriyet’le kavgası olanla bizim de kavgamız vardır. O yüzden ‘komşuluk’ değil, ‘hasımlık’ içinde oluruz. Solundan sağına kadar birbirinin mütemmim cüzü haline gelen yapılarla komşuluk ve müddefiklik yapmak yerine Cumhuriyet’in kurucu felsefesi olan milliyetçilik meşalesiyle 3. yolda buluşmak şarttır. @iyiparti @avtolgaakalin"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095097/iyi-partili-ergundan-da-ucuncu-yol-cagrisi-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.