Memur-Sen'den yeni zam talebi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen arasındaki görüşmeler sürüyor. Memur-Sen yarın tamamlanacak son görüşme öncesi talebini açıkladı. Memur-Sen milyonların merakla beklediği zam talebini yüzde 70 olarak duyurdu.
Onur Çetinkaya
|
21 Ağustos 2023, Pazartesi - 11:29
Memur-Sen'den yeni zam talebi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen arasındaki emeklileri kapsayan görüşme 1 Ağustos'ta başladı.

Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde hükümet ikinci zam teklifini sundu.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamada, hükümetin zam teklifi 2024 için yüzde 15+10, 2025 için 6+5 yüzde oldu.

"Doğru teklifle gelinmeli"

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde hükümetin iki teklifini de kabul etmeyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın toplu sözleşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yalçın, "Bu tekliflerin gözden geçirilmesi, bize doğru düzgün bir teklifle gelinmesi gerektiğini ifade ediyoruz.'' dedi.

Yüzde 70 zam talebi

4 milyona yakın memur ve memur emeklisini ilgilendiren  toplu sözleşme görüşmeleri yarın tamamlanacak. Memur-Sen milyonların merakla beklediği zam talebini duyurdu. Memur-Sen'den yüzde 70 zam talep ettiklerini açıkladı. 

 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yazılı açıklamasında;" Her ne kadar oransal zamda uzlaşılacak noktaya gelemediysek de; hem hizmet kolu tekliflerinde hem de genele ilişkin bölümde bazı kritik başlıklarda önemli ilerlemeler sağlamış görünüyoruz." ifadelerine de yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095375/memur-senden-yeni-zam-talebi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.