Haftanın yalanları -86-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından hazırlanan Dezenformasyon Bülteni'nin 86. sayısı yayımlandı.
Mevlüt Peker
|
21 Ağustos 2023, Pazartesi - 18:30
Haftanın yalanları -86-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Dezenformasyon Bülteni'nin 86. sayısını yayımladı.

Rapor, bazı sosyal medya platformlarında dolaşan ve "Rus askeri, Türk gemisi Şükrü Okan'a baskın yaptı, Türk hükümeti tepki göstermedi" şeklindeki haberin doğru olmadığını belirtti.

Şükrü Okan adlı gemiye yapılan müdahalenin, Türk karasuları yerine uluslararası sular üzerinde gerçekleştiği ve geminin Palau bayrağı taşıdığı vurgulandı. Gemilerin kayıtlı olduğu devletin yetkileri altında olduğu hatırlatıldı.

Ayrıca, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, istifa etmek istedi" iddiasının da gerçek dışı olduğu belirtildi. Bakan Şimşek'in görevine devam ettiği ve bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Manipülatif içerikli haberlerden biri olarak sunulan "İskenderun Anıt Alanı'ndaki Türk bayrakları söküldü" iddiasının da gerçekleri yansıtmadığı, bayrakların değiştirilme amacıyla indirildiği açıklandı.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cuma günleri iş ve ders saatlerinde düzenlemeler yapılması önerisine ilişkin olarak yanlış anlamaların olduğu ve bu önerinin cuma namazını kolaylaştırmayı amaçladığı belirtildi.

Bültende, "Rus uyruklu yabancı bir şahıs ile bir Türk vatandaşı arasında trafik kazası meydana geldi" iddialarının da gerçeği yansıtmadığı ve olayın manipüle edildiği ifade edildi.

Son olarak, "Diyanet, Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yıldırım'ı Atatürk'e teşekkür ettiği için görevden aldı" iddiasının yanlış olduğu ve Sıddık Yıldırım'ın yurt dışı görev süresinin sona erdiği belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095450/haftanin-yalanlari-86-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.