THY, Çanakkale-Ankara seferini iptal etti

Çanakkale’deki büyük orman yangını uçak seferini de iptal ettirdi. THY (Türk Hava Yolları), Çanakkale-Ankara seferini büyük orman yangını sebebiyle iptal ettiğini duyurdu.
Mevlüt Peker
|
23 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:01
THY, Çanakkale-Ankara seferini iptal etti

Çanakkale ilinde sürmekte olan orman yangını, hava seyahatlerini de olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları'nın yarınki 08.35'te Çanakkale Havalimanı'ndan Ankara'ya yapılacak seferi, yaşanan orman yangını nedeniyle gerçekleştirilemeyecek şekilde iptal edildi.

Çanakkale ilinde hala devam etmekte olan orman yangını, büyüyerek sürüyor. Yangına toplamda bin 328 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 202 arazöz, 30 su tankeri ve 64 iş makinesiyle müdahale ediliyor. Tedbir amaçlı olarak merkeze bağlı Kayadere, Yağcılar, Ulupınar, Belen, Kalabaklı ve Aşağıokçular köyleri tahliye edilirken, Kızılcaören ve Taşlıtarla köyleri için tahliye planları yapılıyor. Ayrıca, Çanakkale-Çan karayolu araç trafiğine ve Çanakkale Boğazı gemi trafiğine tedbir amaçlı olarak kapatılmıştı.

Öte yandan, Türk Hava Yolları'nın (THY) yarınki 08.35'te Çanakkale Havalimanı'ndan Ankara'ya yapmayı planladığı sefer, yaşanan orman yangını sebebiyle iptal edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095629/thy-canakkale-ankara-seferini-iptal-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.