THY İsrail uçuşlarını durdurdu

THY (Türk Hava Yolları), İsrail ve Filistin arasında yaşanan mevcut durum nedeniyle İsrail’e seferlerini bir sonraki açıklamaya kadar durdurdukları bildirildi.
Mevlüt Peker
|
10 Ekim 2023, Salı - 20:08
THY İsrail uçuşlarını durdurdu

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, İsrail’e seferlerin durdurulduğunu açıklayarak, "İsrail'de yaşanan mevcut durum sebebiyle seferlerimize ikinci bir bildirime kadar ara verilmiştir." ifadesine yer verdi.

İsrail-Filistin çatışması (Aksa Tufanı ve Gazze’ye saldırılar)

7 Ekim sabahı, Hamas'ın askeri birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli geniş çaplı bir operasyonla saldırıya geçti.

Gazze'den İsrail'e doğru sayısız roket fırlatıldı. Filistinli militanlar, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez geçiş noktasını hızla ele geçirerek İsrail topraklarına sızdı. Bu hareketliliğe karşılık olarak İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne büyük bir hava operasyonu başlattı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bu hava saldırıları sonucunda Gazze'de 830 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 4 bin 250 kişinin yaralandığını açıkladı.

Öte yandan, işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde, İsrail güçlerinin düzenlediği saldırılarda 19 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 110 kişinin yaralandığı belirtildi.

Gazze'den gelen saldırılar sonucunda ise İsrail'de 1000 kişi yaşamını yitirirken, 2 bin 806 kişi yaralandı ve bu yaralılardan 106'sının durumunun kritik olduğu ifade edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104323/thy-israil-ucuslarini-durdurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.