Ankara'da toplu ulaşım ücretsiz olacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki EGO Genel Müdürlüğü, 30 Ağustos'ta toplu taşıma araçlarının ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu.
Ankara Masası
|
23 Ağustos 2023, Çarşamba - 15:55
Ankara'da toplu ulaşım ücretsiz olacak

EGO Genel Müdürlüğü,  Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılında toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu.

EGO'dan yapılan açıklamada " EGO Otobüsleri, METRO, ANKARAY ve Teleferik  30 Ağustos 2023 Çarşamba günü ücretsiz olarak hizmet verilecektir." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan “İlk Mahalli İdare seçimlerine kadar dini ve milli bayram günlerinde saat 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’e kadar EGO Genel Müdürlüğüne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılması …” Kararı gereği, vatandaşlarımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden (Otobüs, Metro ve ANKARAY ile daha önce belirlenen servis saatlerinde olmak kaydıyla Teleferik) ücretsiz faydalanabileceklerdir.

Uygulamada 389 hatta hizmet vermeye devam eden EGO otobüslerinin hareket saatleri ve güzergâhlarına, EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve Kuruluşumuz internet sitesinde (www.ego.gov.tr) bulunan “ŞEHİR İÇİ ULAŞIM/Web Bilgi Sistemi” bölümünden ulaşılabilir.

Bu vesileyle, Büyük Taarruz’un 101. yıl dönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı büyük bir coşku ve gururla kutluyor; başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, bu ülke için canını feda eden şehit ve gazilerimizi; sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095742/ankarada-toplu-ulasim-ucretsiz-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.