Uçak Wagner’e değil, MNT-Aero şirketine aitmiş!

Rosaviatsiya (Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı), Rus paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin'i taşıdığı ileri sürülen düşen uçağın “MNT-Aero” adlı şirkete ait olduğunu bildirdi.
Mevlüt Peker
|
23 Ağustos 2023, Çarşamba - 21:57
Uçak Wagner’e değil, MNT-Aero şirketine aitmiş!

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), Tver'de yaşanan uçak kazasının ardından soruşturmanın "MNT-Aero" adlı havayolu şirketine ait olan düşen uçağa ilişkin olarak özel bir komisyon tarafından yürütüldüğünü duyurdu.

Ajansın yazılı açıklamasına göre, Tver'de gerçekleşen özel jet kazasında hayatını kaybeden 10 kişinin ölüm nedenlerini araştırmak üzere özel bir komisyon oluşturuldu.

Düşen Embraer 135 model özel jetin MNT-Aero adlı taşımacılık şirketine ait olduğu belirtilen açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın hala devam ettiği belirtildi.

Aynı zamanda RIA Novosti adlı Rus haber ajansı, enkaz alanında 8 kişinin cesedinin bulunduğunu Rus Acil Durumlar Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak bildirdi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı daha önce, Tver bölgesindeki özel bir jetin düşmesi sonucu mürettebat dahil 10 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Rus haber ajansı TASS'ta yayınlanan bir haberde ise uçağın içinde Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de bulunduğu ifade edilmişti.

Bazı Telegram kanalları ise Wagner'e yakınlığıyla bilinen Dmitry Utkin'in de uçakta yer aldığını ve uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü iddialarına yer vermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095781/ucak-wagnere-degil-mnt-aero-sirketine-aitmis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.