İsrail, Filistinli aileye evini kendi elleriyle yıktırdı

İsrail zulmü sürüyor, dünya seyretmeye devam ediyor. İsrail, işgal altındaki Filistin toprağı Kudüs'te Filistinli aileye evini kendi elleriyle yıktırdı.
Mevlüt Peker
|
24 Ağustos 2023, Perşembe - 18:28
İsrail, Filistinli aileye evini kendi elleriyle yıktırdı

İsrail, Kudüs'ün işgal altındaki bölgesinde yaşayan bir Filistin ailesinin evini, aile bireylerinin kendi elleriyle yıktığı bir duruma yol açarak ortadan kaldırdı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, Doğu Kudüs'ün güneyinde yer alan Sur Bahir beldesinde bir Filistinli aileye ait olan ev, İsrail yetkilileri tarafından evin "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınarak ortadan kaldırıldı.

Haberde, İsrail kuvvetlerinin bu yıkım işlemini, ev sahibi Eymen Debeş'i baskı altında bırakarak gerçekleştirdiği ifade edildi. Debeş'in, İsrail'in uyguladığı mali cezalardan kaçınmak için böyle bir adım attığı belirtildi.

İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımları

    İşgal altındaki Doğu Kudüs'te, Filistinlilere imar izni verme konusunda zorluk çıkaran ve yapılan başvuruların büyük çoğunluğunu reddeden İsrail yetkilileri, binlerce Filistinli evini "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidi yapıyor.

    Filistin kaynaklarına göre, 1967'den bu yana İsrail güçleri tarafından Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ait 5 binden fazla ev yıkıldı.

    Filistinliler, İsrail belediyelerinin bu uygulamasının hiçbir hukuki temele dayanmadığını vurgulayarak, bunu İsrail'in yıldırma ve bölgeyi Yahudileştirme politikalarının bir parçası olarak görüyor. İsrail belediyeleri, genellikle yıkım masraflarını yıkılan ev sahiplerinden tahsil ediyor.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2095955/israil-filistinli-aileye-evini-kendi-elleriyle-yiktirdi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.