Ölen Filistinli sayısı 1900’e ulaştı

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de 614'ü çocuk olmak üzere 1900 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Mevlüt Peker
|
13 Ekim 2023, Cuma - 23:33
Ölen Filistinli sayısı 1900’e ulaştı

Gazze Şeridi'nde, İsrail'in sürdürdüğü yoğun saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 1900'e ulaştı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, son duruma dair bir bilgilendirme yaptı. Bu saldırılarda hayatını kaybedenler arasında 614 çocuk ve 370 kadın bulunduğunu belirtti.

Bakanlık, İsrail'in saldırılarına son vermesi yönünde çağrıda bulunarak, yaralı sayısının 2 bin çocuk ve 1400 kadınla birlikte toplamda 7 bin 696'ya ulaştığını aktardı.

Ayrıca, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda 15 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği, 27'sinin ise yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

İsrail ordusunun fosfor bombasıyla hedef aldığı Durra Çocuk Hastanesi'nin boşaltıldığı ve burada bulunan hastaların El Nasr Çocuk Hastanesi'ne nakledildiği belirtildi.

Gazze'de sağlık hizmetlerinin giderek zorlaştığına dikkat çekilen açıklamada, yaralıların Gazze dışına taşınabilmesi, yakıt ve tıbbi malzeme temini ile sağlık çalışanlarının bölgeye erişimi için güvenli geçiş yollarının oluşturulması talep edildi.

İsrail-Filistin Çatışması

    Hamas'ın askeri birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli geniş çaplı bir saldırı başlattı.

    Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı. Filistinli silahlı birlikler, Gazze-İsrail sınırında bulunan Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na operasyon düzenleyerek kontrolü ele aldı.

    Bu gruplar, kontrolü ele aldıktan sonra İsrail'in iç bölgelerine ilerledi. İsrail ordusu da karşılık olarak Gazze'ye hava saldırıları düzenledi.

    Gazze'den yapılan saldırılar sonucu 1300 İsrailli yaşamını yitirirken, 3 bin 436 İsrailli de yaralandığı bilgisi verildi.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2104881/olen-filistinli-sayisi-1900e-ulasti
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.