BM’den Kuzey Kore’ye kınama!

BM (Birleşmiş Milletler), Kuzey Kore'nin uzaya balistik füze teknolojisi kullanarak uydu fırlatma girişimini şiddetle kınadı.
Mevlüt Peker
|
24 Ağustos 2023, Perşembe - 21:08
BM’den Kuzey Kore’ye kınama!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Kuzey Kore'nin balistik füze teknolojisini kullanarak yörüngeye uydu yerleştirme amacındaki girişimini kesin bir dille kınadığı ifade edildi.

Guterres'in ofisinden yapılan resmi açıklamada, Kuzey Kore'nin balistik füze teknolojisi kullanımının BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olduğu ve uluslararası barış ve güvenliğe zarar verdiği belirtildi.

Genel Sekreter, Kuzey Kore'ye bu tür provokatif eylemlerden vazgeçmesi ve koşulsuz bir diyaloga yönelmesi çağrısında bulundu. Açıklamada, bu adımların Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması ve uzun süreli barışın sağlanması için hayati öneme sahip olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Genel Sekreter, Kuzey Kore'nin yörüngeye uydu yerleştirme amacıyla balistik füze teknolojisi kullanma girişimini en sert şekilde kınamaktadır." ifadesine yer verildi.

Kuzey Kore, casus amaçlı bir uyduyu yörüngeye yerleştirme amacıyla gerçekleştirdiği ikinci denemenin başarısız olduğunu ve ekim ayında yeni bir deneme yapmayı planladığını açıklamıştı. Kuzey Kore Uzay Ajansı, "Chollima-1" adlı roket ile "Malligyong-1" adlı uydunun yörüngeye yerleştirilmesi için fırlatıldığını ancak uçuşun üçüncü aşamasında acil durum sistemlerinin arızalanması nedeniyle denemenin başarısız olduğunu belirtmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095964/bmden-kuzey-koreye-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.