İstatistiklere göre Icardi’nin tek rakibi Erling Haaland

Mauro Icardi golleriyle göz kamaştırıyor. İstatistikler sarı kırmızılı yıldızın tek rakibinin Erling Haaland olduğunu ortaya koydu.
Ersin Küçükbarak
|
25 Ağustos 2023, Cuma - 13:16
İstatistiklere göre Icardi’nin tek rakibi Erling Haaland

Galatasaray’a geldiği ilk günden itibaren taraftarın gönlünü kazandı.

Attığı goller ve mütevazi tavırlarıyla kısa sürede sarı kırmızılı camianın sevgilisi oldu.

Geçen sezon oynadığı 24 maçta attığı 22 gol ve yedi asistle şampiyonluğa büyük katkı verdi.

Arjantinli yıldız takımın vazgeçilmezi olurken ne Icardi Galatasaray’dan ne Galatasaray Icardi’den vazgeçebildi.

Sezon bitimi herkes O’nu takıma kazandırmak için kolları sıvadı.

Servet vadeden Arap kulüplerine rağmen transferi karşılıklı fedakarlıklarla gerçekleşti.

PSG'den bonservisi alındı

Mauro Icardi için eşi ve menajeri olan Wanda Nara'nın özel sağlık durumları nedeniyle uzun süren görüşmeler neticesinde anlaşma sağlandı ve 30 yaşındaki oyuncu bonservisiyle Galatasaray'a transfer oldu.

Sarı – kırmızılılar Paris Saint Germain ile 10.000.000 euro karşılığı anlaşma sağladı.

Icardi’ye de yıllık 6 milyon Euro ödenmesi konusunda mutabakata varıldı.

Molde maçında Icardi şov 

Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde ilk iki turu geçen Galatasaray, gruplara kalma yolunda son turda Norveç'in Molde takımıyla eşleşti.

Deplasmanda oynanan ve Molde'nin 1-0 öne geçtiği maçta Mauro Icardi bir gol ve bir asistle sarı - kırmızılıların deplasmandan 3-2'lik galibiyetle ayrılmasını sağladı.

Avrupa'nın en iyi ikinci golcüsü

2023/2024 sezonunda Trendyol Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde beş maçta görev yapan Mauro Icardi, dört kez gol atarken bir asist yaptı. Arjantinli yıldızın şaşırtıcı bir istatistiği de ortaya çıktı.

Opta'nın yayınladığı verilere göre, Arjantinli yıldız geçen sezon ve bu sezon topla buluşma başına gol atma oranında Avrupa'nın en iyi ikinci futbolcusu konumunda.

Sarı - kırmızılı formayla lig ve Avrupa'da toplamda 630 kez topla buluşan Icardi, 26 kez fileleri sarsmayı başardı. Yani, 30 yaşındaki oyuncu her 24.2 topla buluşmada bir gol attı.

Bir numarada Haaland var

Listenin birinci sırasında ise Manchester City'nin gol makinesi Erling Haaland bulunuyor. Norveçli yıldız her 23.6 topla buluşmada bir gol atmayı başarıyor.

Icardi'den 200 gol

Mauro Icardi, kulüp kariyerinin 200. golünü Galatasaray formasıyla kaydetti. Yıldız oyuncu Inter formasıyla 124, Paris Saint-Germain formasıyla 38, Sampdoria formasıyla 11 ve Galatasaray formasıyla ise 27 kez gol sevinci yaşadı.

Icardi, sarı - kırmızılı formayla sahaya çıktığı 31 maçta 27 gol ve dokuz asist üretti. Türkiye'de oynadığı altı derbide ise sekiz kez gol attı.

Arjantinli yıldız, Galatasaray'da ilk 11'de sahaya çıktığı son 12 maçta 18 gol ve üç asist yaparak 21 gol katkı sağladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096073/istatistiklere-gore-icardinin-tek-rakibi-erling-haaland
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.