Başkentte kaçak sigara ve alkol operasyonu: 8 gözaltı

Ankara Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan baskınlarda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon lira olan 308 bidon etil alkol ve 51 bin 300 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Ağustos 2023, Cuma - 23:18
Başkentte kaçak sigara ve alkol operasyonu: 8 gözaltı

Ankara Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merdiven altı yöntemlerle üretilen etil alkol ve alkol yapımında kullanılan aroma/kit satışı yapan şahısların tespit edilmesi üzerine harekete geçti.

308 bidon etil alkol ele geçirildi

Perşembe günü ekipler tarafından Altındağ ve Yenimahalle ilçelerinde yer alan 2 iş yerine düzenlenen baskın sonucunda, piyasa değeri 1 milyon 147 bin lira olan, 308 bidon içerisinde bin 540 litre etil alkol ele geçirildi.

Ele geçirilen ürünlerle ilgisi olan şüpheli 4 şahıs yakalanarak gerekli adli işlemler yapılmak üzere gözaltına alındı.

Ekipler, bazı kişilerin Güneydoğu illerinde yasadışı yöntemlerle ürettikleri sigaraları Ankara'da piyasaya sürerek haksız kazanç sağladıklarını ve devleti zarara soktuklarını da belirledi.

51 bin 300 paket bandrolsüz sigara yakalandı

Ekipler, şahıslara ait bir aracın Salı günü akşam saatlerinde Gölbaşı ilçesinden girdiğini tespit ederek aracı ve içindeki 2 şahsı takibe aldı.

Aracın Etimesgut ilçesinde bir depoda durduğu ve 4 kişinin aracın içinde bulunan çuvalları taşıdıklarının görülmesi üzerine operasyon başlatıldı. Araç içinde bulunan çuvallarda yapılan aramada 51 bin 300 paket bandrolsüz sigara ele geçirilirken, şüpheli 4 şahıs yakalanarak gerekli adli işlemler yapılmak üzere gözaltına alındı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096177/baskentte-kacak-sigara-ve-alkol-operasyonu-8-gozalti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.