Zelenskiy’den çok kötü “İsrail” örneği!

Zelenskiy şaşırdı, sapanla nükleeri karıştırdı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, can kaybını en aza indirmeyi başarmaları durumunda uzun süre savaşmaya hazır olduklarını hatta bu gerçekle yaşamlarını sürdürebileceklerini anlatmak isterken tepki görecek bir örnek verdi. Rusya’yı işgalci gören Zelenskiy, örneğini Filistin’i işgal eden İsrail’i işaret ederek verdi.
Mevlüt Peker
|
27 Ağustos 2023, Pazar - 22:27
Zelenskiy’den çok kötü “İsrail” örneği!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’daki savaşa dair açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Zelenskiy, “İnsanlarımızı kaybetmezsek uzun süre savaşmaya hazırız. Kayıpları en aza indirmemiz lazım. Mesela İsrail gibi. Böyle yaşayabilmek mümkün.” dedi.

Zelenskiy şaşırdı, sapanla nükleeri karıştırdı

Batı’nın kışkırtmasıyla Rusya’yı üzerine çeken ve savaş sonrası Rusya’yı “işgalci” olarak nitelendiren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin bir başka işgalci ülke olan İsrail’i kendine örnek göstermesi şaşırttı. Yahudi bir ailenin çocuğu olan Zelenskiy’nin, mefhumu muhalifi "Filistin sürekli saldırıyor ama İsrail insan kaybı vermeden Filistin'le savaşarak yaşıyor" anlamına gelen açıklamalarına, sapanlarla topraklarını savunan Filistinlileri konvansiyonel silah kullanan Rusya ile karşılaştırmasına Filistin’in ne diyeceği merak ediliyor.

Ukrayna’nın son iki aydaki kayıpları

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'nın yalnızca Haziran ve Temmuz aylarında 43 binden fazla asker, 26 uçak ve 25 Leopard tankı dahil olmak üzere yaklaşık 5 bin silah parçasını kaybettiğini açıklamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096417/zelenskiyden-cok-kotu-israil-ornegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.