3M, ABD ordusuna 6 milyar dolar tazminat ödeyecek

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) devi 3M, Amerikan ordusuna kusurlu kulak tıkacı sattığı suçlamaları karşısında 6 milyar dolar tazminat ödeyecek. Ordu, kulaklıkların işitme kaybına yol açtığını belirterek 3M sanayi şirketine dava açmıştı.
Mevlüt Peker
|
29 Ağustos 2023, Salı - 18:55
3M, ABD ordusuna 6 milyar dolar tazminat ödeyecek

Büyük bir Amerikan endüstri şirketi olan 3M, ABD ordusuna kulak tıkaçlarının işitme kaybına neden olduğu iddiasıyla açılan davalara karşı 6 milyar dolar ödeme yapmayı kabul ettiğini duyurdu.

3M tarafından yapılan açıklamada, şirketin "Combat Arms Kulak Tıkacı" davasıyla ilgili olarak uzlaşmaya varıldığı ifade edildi.

Açıklamada, davayı yöneten davacı avukatlarla yapılan anlaşmanın, 2029'a kadar 5 milyar dolar nakit ve 1 milyar dolar hisse senedi olmak üzere toplam 6 milyar dolarlık bir ödeme içereceği belirtildi.

Anlaşmanın temel amacının "Combat Arms Kulak Tıkacı" ürünleriyle ilgili iddiaları çözmek olduğu vurgulanan açıklamada, anlaşmanın aynı zamanda "bir suçlama kabulü" anlamına gelmediği vurgulandı.

Açıklamada, "Bu davanın konusu olan ürünler, doğru şekilde kullanıldığında güvenli ve etkilidir. 3M, uzlaşma anlaşmasının belirlenen şartlara uyulmaması durumunda savunmasını sürdürme hakkını saklı tutmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Combat Arms kulak tıkaçları, 3M'in 2008 yılında satın aldığı Aearo Technologies şirketi tarafından üretilmişti. Bu kulak tıkaçları, 2003-2015 yılları arasında ABD ordusu tarafından Afganistan ve Irak dahil eğitim ve çatışma bölgelerinde kullanılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096646/3m-abd-ordusuna-6-milyar-dolar-tazminat-odeyecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.