Ağır hasarlı binaların dinamitli yıkımı başladı

Asrın Felaketi’nde Kahramanmaraş'ta ağır hasar alan ve 18.000 vatandaşın yaşadığı Doğukent konutlarının yıkımı dinamitle yapılıyor.
Mevlüt Peker
|
29 Ağustos 2023, Salı - 19:25
Ağır hasarlı binaların dinamitli yıkımı başladı

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan ve deprem sonucu ağır hasar gören Doğukent konutlarının yıkım işlemi dinamitle başlatıldı.

1999 yılında inşasına başlanan ve şehirdeki en büyük toplu konutlardan biri olan Doğukent Mahallesi'ndeki siteler, depremde büyük zarar görmüştü. 18 bin kişinin yaşadığı bu sitelerde toplam 3 bin konut bulunuyordu. Yapılan incelemeler sonrasında, yıkımın dinamitle patlatarak gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Yaklaşık 200 kilogram patlayıcının kullanıldığı yıkım esnasında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri çevrede toz yayılmasını önlemek için enkazı sulama işlemlerini gerçekleştirdi. Polis ve sağlık ekipleri, yıkımın güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli güvenlik önlemlerini aldı.

Doğukent Mahallesi Muhtarı Ahmet Bayraktar, patlama yöntemiyle yapılan yıkımın daha güvenli olduğunu vurgulayarak, "Bugün A97 Apartmanı'nın yıkımını tamamladık. Bu yöntem çevreye zarar vermedi. Toplamda 45 gün içerisinde tüm yıkım tamamlanacak. Bu daha güvenli bir yöntem. Burası şu anda boş, kimse yaşamıyor. İnşallah hiçbir can kaybı olmayacak." şeklinde konuştu.

Doğukent konutlarında yaklaşık 20 yıldır yaşayan Adem Çay, "Ekipler önce bir binayı denedi. Neyse ki, herhangi bir sorun yaşanmadan dinamitle yıkım gerçekleşti. Yeniden yapılaşmayı bekliyoruz. Devletimiz de bize yardımcı oluyor. İnşallah hak sahipliği ve yeniden dönüşüm süreci başlar ve sağlıklı bir şekilde evlerimize kavuşuruz." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096648/agir-hasarli-binalarin-dinamitli-yikimi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.