Barak, Netanyahu'yu Hitler'e benzeten video paylaştı

Eski İsrail Başbakanı ve eski Likud Partisi lideri Ehud Barak, İsrail Başbakanı ve Likud Partisi Genel Başkanı Binyamin Netanyahu'yu Adolf Hitler'e benzeten video paylaştı.
Mevlüt Peker
|
29 Ağustos 2023, Salı - 22:58
Barak, Netanyahu'yu Hitler'e benzeten video paylaştı

Eski İsrail Başbakanı ve eski Likud Partisi lideri Ehud Barak'ın, İsrail Başbakanı ve Likud Partisi Genel Başkanı Binyamin Netanyahu'yu Nazi lideri Adolf Hitler'e benzeten videoyu paylaşması Likud Partisi’nden büyük tepki topladı.

The Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre Ehud Barak, İsrailli akademisyen ve danışman Ichak Adizes'in videosunu kendi takipçileriyle paylaştı.

Ichak Adizes, videoda Binyamin Netanyahu'nun İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden alma kararını Donald Trump, Slobodan Miloseviç ve Adolf Hitler gibi "iktidarda kalmak için ülkesini çöküşe sürüklemek" olarak yorumlamıştı.

Videonun Ehud Barak tarafından paylaşılmasına sert tepki gösteren Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud Partisi, eski Başbakan Ehud Barak'ı, "ülkenin başbakanına yönelik cinayete teşvik etmek ve Hitler'e benzetmek" suçlamasında bulundu.

Likud Partisi, yargıyı ve polisi bu konuya karşı harekete geçmeye çağırırken, Ehud Barak'ın ifadesinin alınması gerektiğine vurgu yaptı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, tartışmalı yargı düzenlemesinden vazgeçmesini isteyen mektup gönderenler arasında bulunan Ehud Barak'ın, yargı reformuna karşı düzenlenen protesto gösterilerine verdiği destek de herkes tarafından biliniyor.

Ne olmuştu?

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkeyi saran siyasi kriz ve kitlesel protestolara yol açan tartışmalı yargı düzenlemesinin durdurulması talebiyle hükümete çağrıda bulunmuştu.

Savunma Bakanı, "İsrail ordusu ve savunma teşkilatı dahil olmak üzere ülkenin her köşesine yayılan bölünmüşlük, açıkça görülen ve büyük ölçekli bir güvenlik tehdididir. Buna göz yummayacağım." ifadelerini kullanmıştı.

Gallant'ın bu çağrısına Likud partisinden de destek gelirken, açıklamalarından bir gün sonra Başbakan Netanyahu tarafından 26 Mart'ta görevden alındığı bildirilmişti.

Netanyahu, 3 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın görevden alınmasını "güvenlik gerekçeleri" ile ertelediğini açıklamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096665/barak-netanyahuyu-hitlere-benzeten-video-paylasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.