Kira davasında arabulucu dönemi

Kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk dönemi bugün başlıyor. Süreci dava açmak isteyen başlatacak. Arabulucu süreci en fazla 1 ay sürecek.
Onur Çetinkaya
|
01 Eylül 2023, Cuma - 09:05
Kira davasında arabulucu dönemi

Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem bugün başlıyor. 

Kira tespit, tahliye, uyarlama davaları, kiracı ve mal sahibinin kira sözleşmesi kaynaklı ihtilafları, site veya apartman yönetiminin aidat ödememe nedeniyle başlatacakları icra takipleri, itiraz halindeki davalar için zorunlu arabuluculuk sürecine tabi olacak.

Arabulucuda kira artışı konusunda uzlaşma sağlanmaması durumunda dava açılsa bile 5 yılı aşmayan sözleşmeler kapsamında üst sınır yüzde 25'i geçemeyecek.

Arabuluculuk sürecini dava açmak isteyen taraf başlatacak. Kira bedelinin tespiti, kira uyarlama davası, kiracı ve kiralayan arasındaki her türlü alacak ve tazminat talebine ilişkin uyuşmazlıklarda dava açmayı düşünen kiracı da mal sahibi de arabuluculuğa başvurabilir. 

Kira uyuşmazlıklarının 3 haftada çözüme kavuşturulması hedefleniyor. Uyuşmazlık durumunda bir hafta ek süre de alınabilecek. İki saate kadar olan görüşmelerden ücret alınmayacak.

Görüşmelerin ardından uzlaşma olmadığına dair tutanak hazırlanacak. Dava açacak olan taraf bu tutanağı dava dilekçesine ekleyerek dava açabilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096864/kira-davasinda-arabulucu-donemi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.