Rüşvet iddiaları sonrası Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş'a istifa çağrısı

Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Halk Ekmek'teki rüşvet iddiası ile ilgili olarak "Halk Ekmek Genel Müdürü'nün görevden alınmasıyla bu iş bitmez. Ben dedim ki bunlar doğru değilse ben istifa ederim. Ama bunlar doğru ise genel müdür değil, Mansur Yavaş'ın istifa etmesi gerekiyor " dedi.
Ecem Çetin
|
31 Ağustos 2023, Perşembe - 16:10
Rüşvet iddiaları sonrası Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş'a istifa çağrısı

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan Ankara masası Gündem programında gazeteci Fatih Atik'in konuğu oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Halk Ekmek Fabrikası'na personel alımı sırasında rüşvet çarkı kurulduğunu belirten Özcan, bu konuda elindeki banka dekontlarını belge olarak ortaya koydu.

Özcan, unvan değişikliklerinin bile para karşılığı yapıldığının altını çizdi.

Bu konuda teftiş başlatan ABB başkanı Mansur Yavaş'ın kendisini  tanık göstermesini de değerlendiren Özcan, Ankaralının çıkarlarını savunmak için bunu seve seve üstleneceğini vurguladı.

Özcan, savcılığa giderek ellerindeki belge ve bilgileri sunacağını ifade etti. 

Hakan Han Özcan, şunları dile getirdi:

"Mansur bey, şirin gözükeceğine büyükşehirde neler oluyor bir baksın, ilgilensin"

"Oradaki çalışanlarımız, işe girenler ya da işe giremeyenler bu konuda mağdur olanlar bize ulaştıklarında bu kardeşlerimizin haklarını sonuna kadar savunuruz. Bize bununla ilgili eleştiride bulundular, açıklayın elinizde dekont varsa. Büyükşehir belediyesi bazı arkadaşları işten çıkartıyor. Bazıları zaten işte değil. Bir genel müdürlüğü orada bir şebeke var. O şebeke üzerinden tek Halk Ekmek'te değil başka yerlerde de. Ve aynı zamanda unvan değişikliğini bile oradaki bazı simsarlar parayla rütbe, unvan ve para değişikliği de yapılıyor. Burada çok büyük aymazlıklar var. Mansur bey, rozetsiz belediye başkanı olacağım deyip de insanlara kalpli, şirin gözükeceğine büyükşehirde neler oluyor bir baksın, ilgilensin."

"Devlet içinde devlet olmuş"

"Halk Ekmek'te bu dördüncü ya da beşinci mi genel müdürlük değişimi. 4.5 yılda 1 yıl dolmadan genel müdür değişmiş. Orada bir şebeke var. Bu şebeke her geçen gün aslında onlara da yük oluyor ama şu anda ne yazık ki 6'lı masanın dietini ödediği için Mansur bey her bir daire, her bir birim, her bir şirket bir yere bağlı. Devlet içinde devlet olmuş. Aslında kendisi aday olmayarak bu işkenceden kurtulması gerekir. "

"Siyaseti, Adliye koridorlarına çekmeye çalışıyor"

"Bizi de tanık olarak eklemiş. Ben şeref duyarım. Ankaralıların hakkını söke söke, sonuna kadar savunurum. Ankaralı hemşerilerimde rahat olsun biz bedel ödemeye de hazırız. Siyaseti, Adliye koridorlarına çekmeye çalışıyor. Adliye koridorlarında da biz savunuruz. "

"Mansur Yavaş'ın istifa etmesi gerekiyor" 

Bu konuda ellerindeki belgeleri gösteren Hakan Han Özcan, "Halk Ekmek Genel Müdürü'nün görevden alınmasıyla bu iş bitmez. Ben dedim ki bunlar doğru değilse ben istifa ederim. Ama bunlar doğru ise genel müdür değil, Mansur Yavaş'ın istifa etmesi gerekiyor "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096880/rusvet-iddialari-sonrasi-hakan-han-ozcandan-mansur-yavasa-istifa-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.