Şimşek, kura müdahale iddiasını yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “rezerv satışıyla kura müdahale edildiği” yönündeki iddianın gerçek olmadığını belirtti.
Mevlüt Peker
|
31 Ağustos 2023, Perşembe - 18:30
Şimşek, kura müdahale iddiasını yalanladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB’nin (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) “seviye hedefi gözeterek rezerv satışı ile kura müdahale ettiği” yönündeki iddianın hiçbir gerçek tarafınının bulunmadığını kaydederek, "Hazine ve Merkez Bankası olarak sermaye piyasalarını ve TL enstrümanlarını geliştirmek ve cazip kılmak adına çalışmalarımıza yoğun şekilde devam etmekteyiz. Zaman içinde bütün sorunların üstesinden geleceğiz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Merkez Bankası, seviye hedefi gözeterek rezerv satışı ile kura müdahale etti” şeklindeki iddiaya dair sosyal medya platformu X’teki @memetsimsek kurum yöneticisi onaylı hesabından açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) seviye hedefi gözeterek rezerv satışı ile kura müdahale ettiği yönündeki iddianın hiçbir gerçekliğinin bulunmadığını vurgulayan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Hazine ve Merkez Bankası olarak sermaye piyasalarını ve TL enstrümanlarını geliştirmek ve cazip kılmak adına çalışmalarımıza yoğun şekilde devam etmekteyiz. Zaman içinde bütün sorunların üstesinden geleceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096905/simsek-kura-mudahale-iddiasini-yalanladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.