Ünlü oyuncu Fikret Kuşkan kimdir?

Oyuncu Fikret Kuşkan kimdir? Kaç yaşındadır? Nerelidir? Türk Sineması'nın en yetenekli oyuncularından biri olan Kuşkan'ın hakkında merak edilenler...
Ankara Masası
|
01 Eylül 2023, Cuma - 11:58
Ünlü oyuncu Fikret Kuşkan kimdir?

"Babam ve Oğlum, Anlat İstanbul, Mustafa Hakkında Her şey, Zalim İstanbul" başta olmak üzere 38 filmde ve birçok televizyon yapımında rol alan Fikret Kuşkan'ın hayatı araştırılıyor.

Fikret Kuşkan, 22 Nisan 1965 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Lise yıllarında Edebiyat öğretmeninin desteğiyle tiyatroya başladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazanan Kuşkan, özel yetenek sınavını kazanmasıyla eğitimini bu üniversite de tamamlamıştır.

Kariyer hayatı

Fikret Kuşkan, ilk kez 1988  yapımı  Zülfü Livaneli'nin "Sis" filminde kamera karşısına geçmiştir. 

Kuşkan,“Gençler” adlı dizinden sonra “Gizli Yüz”, “İki Başlı Dev”, “Issızlığın Ortası”, “Dönersen Islık Çal” gibi filmleri beraberin de geldi. 

Fikret Kuşkan, bugüne kadar 38 filmde rol aldığı biliniyor. 

Çağan Irmak‘ın yönettiği “Babam ve Oğlum” 2005 ve “Mustafa Hakkında Her şey” gibi bir çok sinema eleştirmeni tarafından tam not almış yapımların başrolündeydi.

Fikret Kuşkan, “Şaşıfelek Çıkmazı“, “Emanet“, “Esir Şehrin İnsanları“, “Artık Çok Geç” ve “Issızlığın Ortası” gibi televizyon dizilerinde de rol üstlendi.

Bugüne kadar pek çok dizi ve film projesinde yer alan Kuşkan, aynı zamanda seslendirme de yapmaktadır.

Özel yaşamı

Fikret Kuşkan'ın, Bahar Kerimoğlu ile olan evliliğinden Gün Kuzgun adında bir oğlu çocuğu vardır. 

İkinci evliliğini 2014 yılında Arsevi Özkara ile yapan Fikret Kuşkan'ın bu evliliğinden de Gece Asaf ve İda Sitare adında bir oğlu ve bir kızı oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096981/unlu-oyuncu-fikret-kuskan-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.