Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'salgın' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kuduz aşısı açısından bir sorun olmadığını belirterek ishal ilgili sevklerin arttığına yönelik iddialar için de "Bir salgından söz edemeyiz." dedi.
Büşra Bayrak
|
01 Eylül 2023, Cuma - 14:53
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'salgın' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mardin'de sabah bir dizi programa katıldıktan sonra Vali Tuncay Akkoyun'u makamında ziyaret etti. 

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sağlık alt yapısının “önce insan, önce sağlık” anlayışı ile 22 yıllık istikrarlı bir büyüme ve modernleşme süreci yaşadığını belirterek, Türkiye’nin dört bir yanında dünyanın en modern sağlık tesislerini inşa ettiklerini ve yenileriyle yola devam ettiklerini söyledi.

"Kuduz vakalarında bir artış olmadığını çok rahatlıkla söyleyebilirim” 

Kuduz vakalarıyla ilgili soru üzerine Bakan Koca, “Aşı ile ilgili herhangi bir sorunumuz yok. Yeterince aşımız var. Bizim teknolojik transfer ile yerlileştireceğimiz üç aşıdan birisi de kuduz aşısı. Diğer iki aşı da Hepatit-A ve suçiçeği. Dolayısıyla aşıda herhangi bir sorunumuz yok. Vakalarımız açısından hastaneye müracaat eden hastalarımızda bir artış olmadığını çok rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

“Genel bir salgın olduğundan söz etmek mümkün değil”

“Bazı şehirlerde ishal, kusma, mide bulantısı şikayetlerinin arttığı görülüyor. Bir salgın mı var?“ sorusu üzerine Bakan Koca, “İshal durumu yer yer bölgesel şebekeden, su arıtmadan kaynaklı ishal vakalarını görüyoruz. Halk sağlığı ekibimiz sahada yaygın bir şekilde analizlerini çok sıkı bir şekilde yapıyor. Klorlamayı yakından takip ediyoruz. Gerektiğinde filyasyon yaparak, kaynağına inerek, kaynağını ortadan kaldırmak noktasında bir gayret ve çaba içinde oluyoruz. Genel bir salgın olduğundan söz etmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

"Merdiven altı estetik  uygulamalarının tepesinde olacağız"

Merdiven altı estetik operasyonlar konusuna da değinen Bakan Koca, “Özel sektör başta olmak üzere bu tarz uygulamaların tepesinde olacağız. Bu anlamda yapılabilir en ufak yanlışı veya hizmetin doğru yapılamadığının ortaya konması durumunda affetmeyeceğimizi buradan ilan etmek istiyorum. Arkadaşlarım da sahadalar. Yer yer baskınların olabileceğini de bilsinler” dedi.

Bakan Koca, basın açıklamasının ardından AK Parti İl Başkanlığına geçerek, partilerle değerlendirmelerde bulundu. Bakan Koca’ya Vali Akkoyun, AK Parti Mardin milletvekilleri, kurum müdür ve amirleri eşlik etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097009/saglik-bakani-fahrettin-kocadan-salgin-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.