Mahkumlar 57 gardiyanı ve 7 polisi rehin aldı

Ekvador'da 6 cezaevindeki mahkumların 57 gardiyan ve 7 polisi rehin alması ile ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Juan Zapata, "Kamu çalışanlarımızın güvenliğinden endişe duyuyoruz" dedi.
Mevlüt Peker
|
01 Eylül 2023, Cuma - 20:14
Mahkumlar 57 gardiyanı ve 7 polisi rehin aldı

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, güvenlik güçlerinin operasyonlarına tepki olarak 6 hapishanede bulunan 57 gardiyan ve 7 polis rehin alındı.

Ulusal Cezaevleri Ajansı (SNAI) tarafından yapılan açıklamada, 6 hapishanedeki mahkumların 57 gardiyan ve 7 polisi zorla alıkoyduğu belirtilerek, polis ve askeri birliklerin 30 Ağustos'ta Anda Latacunga'daki hapishaneye yönelik gerçekleştirdiği operasyonun ardından bu eylemin gerçekleştirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Juan Zapata, basına yaptığı açıklamada, tüm gardiyan ve polislerin Cuenca hapishanesinde tutulduğunu ifade ederek, "Bu olay, polisin şiddet eylemlerinde kullanılan yasaklı aletlere el koyması nedeniyle kamu güçlerine karşı yapılan bir eylemdir. Kamu çalışanlarımızın güvenliğinden endişe duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Cuenca Hapishanesi'nden sosyal medyada paylaşıldığı iddia edilen videolarda, polis ve gardiyanların serbest bırakılması için hükümete çözüm çağrısı yaptığı belirtildi.

Yerel medya haberlerine göre, gardiyan ve polislerin kurtarılması için güvenlik güçleri geniş çaplı bir operasyona hazırlandı.

Ayrıca başkent Quito'daki Virgilio Guerrero Hapishanesi'nde bir isyan girişimi yaşandığı ve yangın çıktığı bildirildi, ancak itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sonucu yangının söndürüldüğü aktarıldı.

Ülkede şiddet olaylarının sıkça yaşandığı hapishanelerden And Latacunga'ya operasyon düzenleyen polis ve askeri birlikler, çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirmişti. Bu operasyonun ardından cezaevindeki çete liderleri farklı hapishanelere nakledilmişti.

Olayın ardından başkent Quito'nun merkezinde 8 saat arayla 2 bomba yüklü araç patlatılmış, 6 kişi gözaltına alınmıştı.

Ekvador, Peru ve Kolombiya'ya komşu bir ülke olarak, bu ülkelerden yapılan uyuşturucu ticaretinin geçiş noktası olarak kullanılıyor. Ülkede uyuşturucu çeteleri arasındaki bölgesel çatışmalar nedeniyle her yıl birçok kişi hayatını kaybediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097059/mahkumlar-57-gardiyani-ve-7-polisi-rehin-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.