New York’ta tarihi anlar! Ezan açıktan okundu...

Ezan sesi New York'ta camilerden ilk kez hoparlörlerle dışarıya verildi. Cuma namazına gelen ve tarihî anı cep telefonları ile kaydeden Müslümanlardan bazılarının ağladığı görüldü.
Mevlüt Peker
|
01 Eylül 2023, Cuma - 22:47
New York’ta tarihi anlar! Ezan açıktan okundu...

ABD'nin New York şehrinde, cuma namazı için okunan ezan, bir hoparlör aracılığıyla dışarıya iletildi.

Manhattan bölgesinin en büyük camilerinden biri olan New York İslam Kültür Merkezi'nde (İCCNY) ilk defa açıktan ezan okundu ve bu an, camiye gelen Müslümanlar tarafından bazılarınca cep telefonlarıyla kaydedildi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, şehirdeki camilerde cuma vakti ve ramazan ayında iftar saatlerinde ezan sesinin dışarıda duyurulabileceğini 29 Ağustos'taki bir basın toplantısında açıklamıştı.

Adams, çeşitli cami dernekleri ve Müslüman vakıf temsilcilerinin katıldığı bu toplantıda, katılımcılara, "New York'ta inançlarınızı özgürce yaşayabilirsiniz. Bugün bunu gerçekleştirdiğimiz için gururluyum." şeklinde konuşmuştu.

Adams ayrıca, İslam'ın New York kültürünün önemli bir parçası olduğunu ve camilerin suça karşı mücadele ve düzensiz göçmenlere yardım etmede önemli bir rol oynadığını belirtmiştir. Müslüman liderlere yönelik olarak da, "Sizlere hak ettiğiniz tanınmayı sağlama konusunda kararlıyız." ifadelerini kullanmıştı.

Belediyenin aldığı karar doğrultusunda, New York'ta ezan sesi cuma günleri 12.20 ile 13.30 saatleri arasında ve ramazan ayında iftar vaktinde "makul bir düzeyde" dışarıya aktarılabiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097078/new-yorkta-tarihi-anlar-ezan-aciktan-okundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.