ABD virüsle başa çıkamıyor

Ankara Masası
|
30 Nisan 2020, Perşembe - 14:38
ABD virüsle başa çıkamıyor

ABD'de korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 61 bini geçti

ABD’de korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bir günde 2 bin 403 kişi daha hayatını kaybetti.Virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 61 bin 669’a, toplam vaka sayısı ise 28 bin 868 artışla 1 milyon 64 bin 572’ye yükseldi.

Korona virüs salgınından en fazla etkilenen ülke ABD oldu.

Bir türlü salgını kontrol altına alamayan Washington Yönetimi, bilançonun ağırlaşmasını önleyemiyor.

Salgından en fazla etkilenen eyalet olan New York'ta vaka sayısı 306 bin 158’e, ölü sayısı 23 bin 474'e yükseldi.

New York’ta, Yahudi cenazesinde yaşananlar tepki çekti
Adeta Covid-19’un merkezine dönüşen New York’ta, korona virüsten hayatını kaybeden Ortodoks Yahudi topluluğunun önde gelen liderlerinden din adamı ChaimMertz'in cenaze töreninde yaşanan izdiham tepkiye yol açtı. Sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı törende ortaya çıkan görüntülerin ardından New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.De Blasio, "Acınızı anlıyorum, ancak salgının ortasında böyle bir cenaze töreni kabul edilemez. Kesinlikle kabul edilemez bir şey oldu. Bu pandeminin ortasında büyük bir cenaze merasimi yapıldı. Gördüğüm şey, korona virüs ile mücadele verdiğimiz bu süreçte hoş olmadı” dedi.

New Jersey Valisi Phil Murphy, eyaletteki parkları açıyor
Ülkede salgınından en fazla etkilenen ikinci eyalet olan New Jersey’de ise parklar açılıyor. New Jersey Valisi Phil Murphy, 2 Mayıs tarihinde eyaletteki parkların ve golf sahalarının açılacağını duyurdu. Murphy, sosyal mesafe kurallarının yürürlükte kalmaya devam edeceğini belirterek, bu kararı eyaletteki korona virüs salgınında yapılan başarılı sağlık çalışmalarının sonuçlarına bakarak aldıklarını savundu.

https://www.youtube.com/watch?v=XHtjCx15hyE&feature=youtu.be
http://www.ankaramasasi.com/haber/8442/abd-virusle-basa-cikamiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.