Sultangazi’deki orman yangını kontrol altında

İstanbul Sultangazi'de ormanlık alanda başlayan orman yangını kontrol altına alındı. İstanbul Valisi Davut Gül, "Yangın şu an kontrol altında. Herhangi bir sıkıntı yok. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ekipler olaya anında müdahale etti. Kurumların koordinasyonu çok iyi" dedi.
Mevlüt Peker
|
03 Eylül 2023, Pazar - 18:26
Sultangazi’deki orman yangını kontrol altında

Sultangazi'deki Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı'nda meydana gelen yangın, hava ve karadan müdahale ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

İlçedeki ormanlık bölgede, henüz nedeni belirlenemeyen bir yangın çıktı ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı.

Olay yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri ve yangın söndürme helikopteri ile AFAD ekipleri müdahale etti. TOMA araçları da yangınla mücadeleye katıldı.

Hem havadan hem de karadan yürütülen yangın söndürme çalışmaları devam ederken, ormanda piknik yapan vatandaşlar güvenli bölgelere tahliye edildi.

Ekiplerin çabaları sonucunda yangın kontrol altına alındı ve soğutma işlemleri sürüyor.

İstanbul Valisi Davut Gül, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu

    İstanbul Valisi Davut Gül, yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

    Vali Gül, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangının vatandaşların piknik ve mangal yaptığı alanda başlamadığını belirtti.


    Yangının çıkış nedenini araştıracaklarını dile getiren Gül, kamuoyunu bu konuda bilgilendireceklerini ifade etti. Ayrıca, "Yangın şu anda kontrol altında. Herhangi bir sıkıntı yok. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ekipler anında müdahale etti. Kurumların koordinasyonu çok iyi. Gördüğünüz gibi, tüm kurumlar burada." dedi.

    İstanbul Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Sultangazi Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı'nda henüz belirlenemeyen nedenlerle yangın çıktığı ve bölgeye itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri, yangın söndürme helikopteri, AFAD, Emniyet ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği belirtildi. Yangının kontrol altına alındığı ve 4 hektarlık ormanlık alanın etkilendiği bildirilirken, yangın çıkış sebebiyle çok yönlü soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2097362/sultangazideki-orman-yangini-kontrol-altinda
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.