İstanbul'da ekonomi zirvesi

Türkiye ekonomisi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz gün İstanbul'da bir araya geldi. Ekonomide adımlar atılırken Orta Vadeli Program'ın bu hafta açıklanması bekleniyor.
Onur Çetinkaya
|
04 Eylül 2023, Pazartesi - 10:24
İstanbul'da ekonomi zirvesi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve bürokratlar İstanbul'da ekonomi için kritik bir toplantı gerçekleştirdi.

Enflasyonla mücadele konusunda  kesintisiz mücadele sürecek, işgücü piyasası reformu yapılacak, fahiş fiyat ve maliyetler düşürülecek, çalışanların gelirleri enflasyona karşı korunacak, işgücü piyasası güvenceli esneklik temelinde tasarlanacak.

Bu hafta açıklanacak

Programın son detayları hazırlanırken  'para politikası, maliye politikası ve yapısal reform' olmak üzere üç temel ele alınacak. Açıklama ise Beştepe'de gerçekleşecek. 

Toplantıya Ekonomi Koordinasyon Kurulu üyeleri de katılacak. 2024 yılı merkezi yönetim bütçesine ilişkin hazırlıklar da programın açıklanmasıyla hız kazanacak. Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097438/istanbulda-ekonomi-zirvesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.