Cumhurbaşkanlığı Kabinesi G20 öncesi toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Beştepe'de toplanacak. Toplantıda ekonomik adımlar, iş ve dış siyaset konuları ele alınacak.
Onur Çetinkaya
|
04 Eylül 2023, Pazartesi - 15:37
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi G20 öncesi toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında iki hafta aranın ardından bir araya geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti sonrasında yapılacak toplantıda  ekonomik adımlar, iş ve dış siyaset konuları ele alınacak. 

Beştepe'deki toplantıda Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinin yansımaları masaya yatırılacak.

Ekonomide ise gözler Orta Vadeli Programa çevrildi. Geçtiğimiz günlerde ekonomi için bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonominin 3 yıllık yol haritasını Erdoğan'a sunacak. 

Terörle mücadele de masadaki en önemli konulardan biri olacak. Yurt içi ve dışında yürütülen faaliyetler değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantının ardından açıklama yapması bekleniyor. Kabine Toplantısı son olarak 21 Ağustos Pazartesi günü yapılmıştı. 

Erdoğan'ın siyasi trafiği başlıyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9-10 Eylül'de Hindistan'daki G20 Liderler zirvesine katılacak. Ardından da 17-21 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için Amerika Birleşik Devletleri'ne hareket edecek. Erdoğan iki uluslararası toplantıda da dünya lideriyle bir araya gelecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097471/cumhurbaskanligi-kabinesi-g20-oncesi-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.