İsrail Cumhurbaşkanı: 9 aydır ciddi krizdeyiz

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, hükümetin tartışmalı yargı düzenlemesi sebebiyle İsrail’in 9 aydır ciddi bir toplumsal ve anayasal krizden geçtiğinin altını çizdi.
Mevlüt Peker
|
06 Eylül 2023, Çarşamba - 18:42
İsrail Cumhurbaşkanı: 9 aydır ciddi krizdeyiz

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail'in 9. Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in 7. ölüm yıldönümü anısına Batı Kudüs'teki Herzl Dağı Mezarlığı'nda düzenlenen resmi anma törenine iştirak etti.

Herzog, bu etkinlikte yaptığı konuşmasında Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki aşırı sağcı koalisyon hükümetinin tartışmalı yargı düzenlemelerine işaret ederek, "İsrail, yaklaşık dokuz aydır ciddi bir anayasal ve toplumsal krizin içindedir." dedi.

Mevcut durumun, İsrail toplumunu, ekonomisini ve özellikle devletin güvenliğini büyük ölçüde tehdit ettiğini belirten Herzog, şu şekilde devam etti:

"Daha önce de ifade ettiğim gibi, diyalogsuz bir çözüm bulmak mümkün değil, dinleme ve karşılıklı saygı olmadan ilerlemek mümkün değil. Şunu anlamalıyız ki eğer bir taraf kazanırken diğer taraf kaybederse, sonunda hepimiz kaybederiz."

İsrail lideri, ülkede "kutuplaşmanın ve bölünmenin dorukta olduğu, bazı insanların ortak ve umutlu bir gelecek hayal etmekte zorlandığı" günlerin yaşandığını belirterek, hükümet dahil ilgili taraflara şu uyarıda bulundu:

"Burada büyük bir endişeyle duruyor ve bir kez daha altını çiziyorum: Devletin farklı organları arasındaki zorlu ve tehlikeli krizi çözmemiz, aralarında sağlıklı ve doğru bir güç dengelemesi oluşturmamız gerekiyor.

Herkes, eylemlerimizin sonuçlarını düşünmelidir. Seçilmiş yetkililere bir kez daha şunu söylüyorum: Şimdi sorumluluk almanın, gerçeği doğrudan kabul etmenin ve geniş bir fikir birliğine ulaşmak için gereken her şeyi yapmanın zamanıdır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097738/israil-cumhurbaskani-9-aydir-ciddi-krizdeyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.