Ekonominin kaptanlarından açıklama

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'a yönelik değerlendirme yaptı. Şimşek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın desteği tam olduğunu belirtirken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ise, "Enflasyonda belirgin bir iyileşme sağlanana kadar devam edeceğiz." dedi.
Onur Çetinkaya
|
07 Eylül 2023, Perşembe - 15:32
Ekonominin kaptanlarından açıklama

Ekonomi yönetimi, 2024-2026 yıllarına ilişkin yol haritasını belirleyen, Orta Vadeli Program'a yönelik değerlendirmede bulundu.

"Cumhurbaşkanımızın programımıza desteği tam"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, de OVP'ye yönelik "Dezenflasyon programına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği tam; bunu sadece hissetmiyoruz, görüyoruz." ifadelerini kullandı.

İç talebin yeniden dengelenmesi ihtiyacının çok net olduğunu kaydeden Şimşek, "İç talep yavaşlayacak, yatırımlara ihracata çok güçlü destek
vereceğiz." dedi.

Önce rezervleri güçlendireceklerini ifade eden Şimşek,  daha sonra kur korumalı mevduattan çıkış olacağını belirtti. 

"Sıkılaştırma sürecine devam edeceğiz"

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ise, Sert fiyat hareketlerinin mümkün olduğu kadar az olduğu lakin dengenin evrildiği yönünde, sağlıklı şekilde algılandığı bir süreç olarak ilerlemekte ve bunda da kararlıyız" dedi.

Erkan, "2024 yılında dezenflasyonun tesisi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097853/ekonominin-kaptanlarindan-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.