Vezneciler Metro Durağı yürüyen merdiveni yandı

İstanbul Fatih’te İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) uhdesindeki Vezneciler Metro Durağı’nın yürüyen merdivenlerinde elektrikten kaynaklı olduğu tespit edilen yangın çıktı. Yangın, daha fazla büyümeden itfaiyenin ve vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Mevlüt Peker
|
08 Eylül 2023, Cuma - 18:55
Vezneciler Metro Durağı yürüyen merdiveni yandı

Yangın, bugün saat 17.00 civarında İstanbul Üniversitesi girişinde bulunan Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı Vezneciler Durağı'nda, yürüyen merdivenlerin elektrik sisteminden kaynaklandı.

Alevleri fark eden çevredeki esnaf, yangın söndürme tüpü kullanarak ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Ancak vatandaşların çabalarına rağmen yangın kısa bir süre sonra tekrar alev aldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Yangın sırasında, metro durağından diğer çıkışları kullanarak vatandaşlar güvende tutuldu.

Yangına müdahale eden esnaf Bekir Sirkeci, "Aniden dumanlar yükselmeye başladı. Ben hemen dükkanımdaki yangın tüpünü aldım ve olay yerine koştum. İlk başta alevleri söndürdük. Ancak yangın tüpü bitince ikinci bir tüp getirdik. Sonunda itfaiye ekipleri olay yerine ulaştı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098096/vezneciler-metro-duragi-yuruyen-merdiveni-yandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.