Malatya'da ağır hasarlı binalar patlayıcıyla yıkıldı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen iki büyük depremden etkilenen Malatya'daki ağır hasarlı binaların patlayıcıyla yıkımı devam ediyor. İşte her iki yıkımın da görüntüleri...
Mevlüt Peker
|
08 Eylül 2023, Cuma - 19:25
Malatya'da ağır hasarlı binalar patlayıcıyla yıkıldı

6 Şubat 2023'te 9 saat arayla meydana gelen, merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi ve Elbistan ilçesi olan, 7,7 Mw ve 7,6 Mw büyüklüklerindeki iki depremde ağır hasar gören Malatya'daki binaların patlayıcı yardımıyla yıkımı devam ediyor.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'nde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar gören 15 katlı binanın yıkımı patlayıcı ile yapıldı.

Uzman ekipler tarafından gerekli güvenlik tedbirlerinin alınarak yıkımı gerçekleştirilen bina için 130 kilogram patlayıcı ve 1600 kapsül kullanıldı.

"600.000 konutun yıkımı söz konusu…"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Patlayıcı Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kahriman, depremler sebebiyle bölgede 600.000’e yakın konutun yıkımının söz konusu olduğuna dikkat çekti.

Ağır hasarlı binaların yıkımının risk taşıdığına vurgu yapan Prof. Dr. Ali Kahriman, bu binalarda gerçekleştirilen uygulamaların zorluğunu hatırlattı.

Patlatma ile yıkımı yapan firma yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür eden Ali Kahriman, bölgede yıkımlarda emek veren herkesin esasen bir çeşit sosyal sorumluluk vazifesini de yerine getirdiğini belirtti.

Açıklama sonrası bina patlatılarak yıkıldı.

Yeşilyurt ilçesinde ağır hasarlı iki bina daha patlayıcıyla yıkıldı

Öte yandan yine Yeşilyurt ilçesine bağlı bu kez Yeşiltepe Mahallesi'nde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar gören, tünel kalıpla inşa edilmiş 15 katlı 2 binanın yıkımında da patlayıcı kullanıldı.

Uzman ekipler tarafından güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilen binaların yıkımında 540 kilogram patlayıcı ve 4200 kapsül kullanıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098098/malatyada-agir-hasarli-binalar-patlayiciyla-yikildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.