13 katlı bina patlatılırken gözyaşlarıyla izlediler

Malatya'da “ağır hasarlı” tespiti yapılan 13 katlı bina patlayıcı kullanılarak yıkılırken, deprem öncesi binada yaşayan depremzedeler yıkımı gözyaşlarıyla izledi.
Mevlüt Peker
|
29 Eylül 2023, Cuma - 23:20
13 katlı bina patlatılırken gözyaşlarıyla izlediler

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonucu ağır hasar gören 13 katlı bir bina, uzman ekipler tarafından kontrollü bir şekilde patlatılarak yıkıldı.

Bostanbaşı Mahallesi'nde bulunan ve depremde ciddi hasar alan bu yüksek bina için özel bir ekip, 220 kilogram patlayıcı ve 2 bin 700 kapsül kullanarak titiz bir çalışma gerçekleştirdi. Yıkım işlemi sırasında havaya yükselen toz bulutu, etrafta duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Binada oturan Esma Koç, yaşadıkları travmayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Yeni evlerinde sadece bir yıl kalabildiklerini belirten Koç, "Bütün hayallerimiz suya düştü. Şu an eski bir evde yaşıyoruz. Depremden bu yana zor günler geçiriyoruz. Evimizi güvendiğimiz bir müteahhitten aldık ama maalesef bu hale geldik. Emeklerimiz boşa gitti ama en azından çocuklarımızın canı sağ." dedi.

Ceren Koç da yaşadıkları bu zorlu sürecin ardından hem evlerini hem de şehirlerini kaybettiklerini ifade ederek, yaşadıkları acıyı dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102613/13-katli-bina-patlatilirken-gozyaslariyla-izlediler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.