Rusya’dan Ermenistan’a nota

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan-ABD ortak tatbikatı yapılacağı duyurusu ile Ermeni politikacıların Rusya karşıtı söylemleri sonrası Ermenistan'a nota verdi.
Mevlüt Peker
|
09 Eylül 2023, Cumartesi - 00:34
Rusya’dan Ermenistan’a nota

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermeni politikacıların Rusya ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) aleyhine yaptığı açıklamaların ardından Ermenistan'ın Moskova Büyükelçisi Vagharshak Harutyunyan'ı bakanlık binasına çağırdı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde Ermenistan siyasi çevreleri ve siyasi elitleri tarafından Rusya ve ikili ilişkilerin sorgulandığını gözlemledik. Bu çerçevede Ermenistan yönetimi, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Roma Statüsü'nün onaylama sürecinin başlatılması, Ermenistan Başbakanı'nın eşi Anna Hakobyan'ın Kiev'deki Nazi rejimine insani yardım ulaştırmak için Kiev'e gitmesi ve ABD'nin katılımıyla Ermenistan topraklarında askeri tatbikatların düzenlenmesi gibi dostane olmayan bir dizi adım atmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, "Bu konuyla ilgili olarak Ermenistan'ın Moskova Büyükelçisi Vagharshak Harutyunyan, Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı ve kendisine sert bir sunum yapıldı. Ayrıca Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı Alen Simonyan'ın, 6 Eylül'de Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi temsilcisine (Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'ya) ve Rusya Dışişleri Bakanlığı'na karşı yaptığı sert açıklamaların kabul edilmediği bir protesto notu sunuldu" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda, tüm bu gelişmelere rağmen Rusya ve Ermenistan'ın müttefiklik ilişkilerini sürdüreceği ve ikili anlaşmaların ülkelerin çıkarları doğrultusunda uygulanacağına inanıldığı vurgulandı.

Özetle, Ermenistan'da yaşanan siyasi ve diplomatik gelişmeler sonucunda Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Moskova Büyükelçisi'ni çağırarak sert bir sunum yapmış ve Ermenistan Ulusal Meclisi Başkanı'nın Rusya'ya karşı yaptığı açıklamaları protesto etmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098132/rusyadan-ermenistana-nota
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.