Fitch, Türkiye'nin kredi notu görünümünü yükseltti

Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit eden Fitch Ratings, not görünümünü de 2 sene aradan sonra "negatif"ten "durağan"a yükseltti.
Mevlüt Peker
|
09 Eylül 2023, Cumartesi - 01:06
Fitch, Türkiye'nin kredi notu görünümünü yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, not görünümünü 2 yıl sonra "negatif"ten "durağan"a çıkardı.

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu onayladı ve kredi notu görünümünü değiştirdi.

Kuruluşun açıklamasında, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunun "B" olarak teyit edildiği ve kredi notu görünümünün "negatif"ten "durağan"a çevrildiği ifade edildi.

Açıklamada, görünümün değiştirilmesinin, kısa vadeli makrofinansal istikrar risklerinin azaltılmasına ve ödemeler dengesi baskılarının hafifletilmesine yardımcı olan daha geleneksel ve tutarlı bir politika yaklaşımının yansıması olduğu belirtildi.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizindeki artışa dikkat çekilen açıklamada, bu politika faiz artışının gelecekteki hızı ve süresi konusunda belirsizlik olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye'nin brüt uluslararası rezervlerinin toparlanmaya devam ettiği ve enflasyonun seyrine de değinilirken, ekonomik büyüme ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine dair olumlu adımlara da işaret edildi.

Sonuç olarak, Türkiye ve Rusya'nın müttefiklik ilişkilerinin devam edeceği ve ikili anlaşmaların ülkelerin çıkarları doğrultusunda uygulanacağı vurgulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098136/fitch-turkiyenin-kredi-notu-gorunumunu-yukseltti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.