Ayhan Bora Kaplan kimdir?

Organize suç örgütü lideri olduğu belirtilen Ayhan Bora Kaplan operasyonla gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde yapılan operasyonlardan sonra sivrildiği yazılan Kaplan kimdir? İşte haberimiz…
Ersin Küçükbarak
|
26 Ekim 2023, Perşembe - 10:56
Ayhan Bora Kaplan kimdir?

Yüklü miktarda parayla yurt dışına kaçmaya çalışırken Esenboğa Havalimanı yakınlarında kıskıvrak yakalanan Ayhan Bora Kaplan merak konusu oldu.

Ayhan Bora Kaplan kaç yaşında, nereli? 

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan 1971 yılında Erzurum’da doğdu.

Çocukluğu Ankara’da geçti.

Gece hayatıyla arasının iyi olduğu ifade edilen Kaplan’ın suç dosyasının kabarık olduğu dile getiriliyor.

Ayhan Bora Kaplan’a yöneltilen suçlamalar arasında, uyuşturucu ticareti, silahlı suç örgütü kurmak, tefecilik yapmak, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, iş insanı Mahfuz Tatar’ın öldürülmesi gibi pek çok başlık bulunuyor.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan’ın, Emniyet kayıtlarında 'mafya' olarak tanımlandığı aktarılıyor.

Ayhan Bora Kaplan, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara'daki TRT binasına giden Süleyman Soylu'nun yanında elinde kaleşnikof tüfeklerle yer alan ekibin içinde yer almıştı.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile gazeteciler Bahadır Özgür, Ertuğrul Mavioğlu, Hakkı Özdal ve Timur Soykan'ın 2021 yılında kaleme aldığı Duvar isimli kitapta, Ayhan Bora Kaplan'ın Ankara'nın Çinçin Mahallesi'nde torbacılık yaparken, rakip mafya gruplarının çökertilerek önünün açıldığı öne sürülüyor.

Kaplan'ın uyuşturucudan kazandığı parayı tefeciliğe sermaye olarak aktardığı, geri ödeme yapamayanların iş yerlerine çöktüğü de bu kitaptaki iddialar arasında yer alıyor.

TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın 2022 yılında  Soylu ile Kaplan'ın arasının açıldığını da iddia ediyor.

Şık, ikilinin arasını açan anlaşmazlığın sebebi olarak Kaplan’ın Kıbrıs’ta kumarhane almaya çalışması ve Soylu tarafından engellenmesini gösteriyor.

Ayhan Bora Kaplan'ın ismi Tatar Aşireti'ne mensup iş insanı Mahfuz Tatar'ın öldürülmesiyle de gündeme geldi.

Mahfuz Tatar; Filistin Caddesi’ndeki bir barın önünde iddialara göre Ayhan Bora Kaplan’ın 'adamları' Semih Arslan ve Muhammed Kaplan tarafından öldürüldü.

Cinayetten bir gün sonra şüphelilerden Arslan’ın, 9'uncu kattaki evinden atlayarak intihar ettiğine ilişkin haberler basına yansıdı.

Mahfuz Tatar'ın öldürülmesi sonrası Tatar Aşireti'nin cinayet şüphelisi Arslan'ı öldürdüğü iddiaları Ankara kulislerinde konuşuldu.

Ayhan Bora Kaplan’a yöneltilen suçları neler?

Suç dosyasının oldukça kabarık olduğu ifade edilen Ayhan Bora Kaplan’ın uyuşturucu ticareti, tefecilik, silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında işadamı Mahfuz Tatar’ı infaz etmek, yolsuzluk, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlara karıştığı iddia ediliyor.

Kaplan’ın devlet içindeki bağlantılarının da araştırıldığı aktarılıyor.

Ayhan Bora Kaplan'ın serveti de mercek altında

Ayhan Bora Kaplan'ın küçük bir dükkandan yüklü bir servete de kavuştuğu belirtiliyor.

Soruşturma çerçevesinde Kaplan'ın mal varlığı da araştırılıyor.

Kaplan'ın Ankara'da yiyecek içece üzerine çalışan zincir cafe restoranları olduğu belirtiliyor.


Ayhan Bora Kaplan’ın siyasi bağlantıları var mı?

Ayhan Bora Kaplan’ın adı eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile anılıyor. Ayhan Bora Kaplan ve Süleyman Soylu’yu tanıştıran kişinin ise  Soylu’nun kuzeni olan Sadık Soylu olduğu dile getiriliyor.

Ayhan Bora Kaplan'ın çocuğu var mı, eşi kimdir?

Çete lideri olarak son dönemde adından sıkça söz edilen Ayhan Bora Kaplan’ın ailesi de merak ediliyor. Ancak eşinin kim olduğuna ilişkin bilgiye ulaşılamıyor.

Sadece Ayhan Bora Kaplan’ın bir oğlu olduğu ortaya çıktı. O dönem basına yansıyan ve 2015 yılındaki sünnet düğünü Sheraton Oteli’nde yapılmış. Sünnet düğününde müzik dünyasının pek çok ismi sahne almış. Sünnet düğününde sahneye çıkanlar arasında Hakan Altun, İzzet Yıldızhan ve Hande Yener gibi ünlü sanatçıların da bulunduğu belirtiliyor.

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ayhan Bora Kaplan uyarısı

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan soruşturma dosyası üzerinde gizlilik kararı bulunduğunu hatırlatarak buna rağmen bazı sosyal medya hesaplarında soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek mahiyette paylaşımların yapıldığına işaret etti. Soruşturma ile ilgisiz bilgilere yer verilmek suretiyle kamuoyunun yanıltıldığını belirten Başsavcılık, söz konusu paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatılacağını kaydetti.

İkinci Elmacı market vakası

Bu arada Ankara’da Kaplanlar suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Daha önce Antalya’da inşaat işiyle uğraşan Muhammed Sağ’ın adeta gasp edilmesiyle sonuçlanan satış sürecinin bir benzerinin  O.K isimli kişinin başına geldiği öne sürüldü.  Elmacı Marketler isimli firmaya ait 7 dükkanı satın almak için B.B isimli kişiyle anlaşan O.K'nin Ayhan Bora Kaplan'ın devreye girmesiyle  hem ödediği parayı hem arabasını hem de dükkana koyduğu malları kaptırdığı belirtildi.

*Ayhan Bora Kaplan hakkında ikinci “Elmacı Market” vakası 


http://www.ankaramasasi.com/haber/2098402/ayhan-bora-kaplan-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (2)

Yorumunuz İletilmiştir.
Oğuzhan Öztürk
12 Eylül 2023, 10:49
15 temmuz darbeye karşı şanlı direnişe milletimizin kahir ekseriyeti katıldı. Katılmayanlarda evlerde korkaklar gibi kaldılar. Kimdi solcuların karın ağrısı da zaten bu. Böyle bir demokrasi mücadelesine katılmaktan korktular. Şimdi fetöcülerle beraber çamur atma yarışına girdiler. Şimdide falan mafya da sokaktaydı Süleyman' da oradaydı diyerek olaya çirkinlik eklemenin bir alemi yoktur. Suç örgütü liderleriyle bir bakana iftira atmak belli odakların yaydıkları iğrenç kokulardan başka birşey değildir. Lağım fareleri gibiler.
Ix
12 Eylül 2023, 14:30
İyi lamamıssın