Konutta fahiş fiyat uygulamasına büyük ceza

Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, ikinci el konut piyasasında fahiş fiyat uygulayan bir kişiye 349 bin TL idari para cezası uyguladı.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
13 Eylül 2023 10:44
GÜNCELLEME
14 Eylül 2023 12:42
Konutta fahiş fiyat uygulamasına büyük ceza
HM
Haber Merkezi Editör

Son dönem artan enflasyonla birlikte satılık ve kiralık konut fiyatları da yüksek oranda arttı. Fırsatçıların da devreye girmesiyle fiyatlarda geçtiğimiz yıllarla uçurum meydana geldi.

Yaşananların ardından "ikinci el daire fiyatlarında "köpük oluşturmaya çalışan spekülatörlerle mücadele kapsamında" bakanlık devreye girdi.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, ikinci el konut piyasasında fahiş fiyat uygulayarak spekülasyon yapan bir kişiye 349 bin TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Gürcan, sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"İkinci el daireleri piyasa gerçekleri ile örtüşmeyen fiyatlarla ilana koyarak daire fiyatlarında köpük oluşturmaya çalışan spekülatörlere karşı mücadelemiz aralıksız devam ediyor! Bu kapsamda yapılan denetimler neticesinde ikinci el konut piyasasında fahiş fiyat uygulayarak spekülasyon yapan bir kişiye 349 bin TL idari para cezası uygulanmış olup, piyasa dengesini bozmaya yönelik faaliyetlerde bulunanlara karşı idari yaptırımlar uygulanmaya devam edecektir. Fahiş fiyat artışlarını önlemeye yönelik çalışmalarımızı etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.