Bülent Aydemir "3 konuda devlet politikası değişiyor"

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, Ayhan Bora Kaplan operasyonuyla çetelere ve suç örgütlerine mesaj verildiğini söyledi. Aydemir, operasyona ilişkin "Süleyman Soylu’ya operasyon yapılmıyor. Süleyman Soylu zamanındaki zihniyete operasyon yapılıyor" yorumunu yaptı. 3 konuda devlet politikasında bir değişikliğe gidildiğinin altını çizen Aydemir, dış politika, iç politika ve ekonomi diye sıraladı.
Ankara Masası
|
13 Eylül 2023, Çarşamba - 16:17
Bülent Aydemir "3 konuda devlet politikası değişiyor"

Gazeteci Fatih Atik'in sunduğu Ankara Masası Gündem Özel programına konuk olan Habertürk yazarı Bülent Aydemir, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'a yönelik operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kaplan'a yapılan operasyonun bir mesaj olduğunu iddia eden Aydemir "Kafasını kaldırıyor ‘kafama basıyorsun’ diyor, ‘daha nerelerine basacağız’ yanıtını alıyor. Bu diyalog da servis ediliyor.  Demek ki  gücünü siyasilerden devşiren, devletten alan çetelere karşı bir operasyon farklı bir yaklaşım var. Sayın bakan da dedi ki ‘nefeslerini keseceğiz’ onların." diye konuştu.

"Soylu zamanındaki zihniyete operasyon yapılıyor"

Ayhan Bora Kaplan'dan villa ve otomobil aldığı iddia edilen Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman'ın 'Süleyman Soylu’ya operasyon yapılıyor' iddialarına ilişkin ise Aydemir “Bence Süleyman Soylu’ya operasyon yapılmıyor. Süleyman Soylu zamanındaki zihniyete operasyon yapılıyor” dedi.

Bülent Aydemir, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yla birlikte sığınmacı politikasında da değişiklik olacağını ifade etti.

"Devlet politikasında değişiklik"

3 konuda devlet politikasında değişikliğe gidildiğini vurgulayan Aydemir sözlerine şöyle devam etti:

"Dış politika: Sayın Hakan Fidan önderliğinde bir düzeltme yapılıyor. Sisi davet ediliyor, komşular arttırılıp, dostlar artırılıp düşmanlar azaltılıyor.

İç politika: Çete, mafya sığınmacı düzeninden geri dönülüyor. Bunlarla kararlı bir şekilde mücadele edilecek.

Ekonomi: yumuşama, piyasa koşullarına dönüş, daha ön görülebilir olmak, şeffaflık gibi şeyler uygulanıyor. Ne derece başarılı olacaklar soru bu."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098912/bulent-aydemir-3-konuda-devlet-politikasi-degisiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.